Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Bērnu un jaunatnes centrs aicina uz lietišķās mākslas izstādi “Ritmu spēles”

Bērnu un jaunatnes centrs aicina uz lietišķās mākslas izstādi “Ritmu spēles”
02.04.2010 11:20

Atslēgvārdi

No 1. līdz 15. aprīlim Bērnu un jaunatnes centrs Liepājas Olimpiskā centra foajē organizē X Latvijas skolu un jaunatnes dziesmu un deju svētku mākslas projektu – lietišķās mākslas konkursu- izstādi “Ritmu spēles”. Noslēguma pasākums un laureātu sumināšana paredzēta 16. aprīlī plkst. 16.00.

Konkursa “Ritmu spēles” dalībnieki un pedagogi pēta līniju, krāsu, rakstu ritmu sakārtojumu tautas tērpos, lietišķās māksla priekšmetos, apkārtējā vidē, cenšoties atrast savam novadam raksturīgo un realizējot to vizuālās un lietišķās mākslas darbos. Darbiem jāpievieno arī pētījuma objektu vai tā fotogrāfiju.

Šis projekts tiek īstenots trīs kārtās. Konkursa 1. kārta notiek līdz 15. aprīlim. Pēc tam 30 labākie vizuālās un lietišķās mākslas darbi tiks izvirzīti uz 2. kārtu – Kurzemes novada izstādi, kura arī norisināsies Liepājas Olimpiskajā centrā no 20. aprīļa līdz 14. maijam.

14. maijā Liepājā notiks arī modes skate- konkurss “Tērpies zaļāk” un radošās darbnīcas “Iegriez vilciņu”.

Konkursa “Tērpies zaļāk” dalībnieki un pedagogi pēta līniju, krāsu, rakstu ritmu sakārtojumu tautas tērpos, lietišķās māksla priekšmetos, apkārtējā vidē, cenšoties atrast savam novadam raksturīgo un meklējot jaunas, oriģinālas idejas, realizējot tās tērpos un to aksesuāros. Tērpu kolekcijām un aksesuāriem ieteicams izmantot videi draudzīgus materiālus. Trīs interesantākās un oriģinālākās tērpu kolekcijas no katra vēsturiskā novada tiks izvirzītas ”Svētkiem Vērmanes dārzā”, kas plānoti X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā.

Savukārt radošo darbnīcu “Iegriez vilciņu” dalībnieki pēta senās rotaļlietas, to nosaukumus, formas, krāsas un rotājumus, cenšoties atrast savam novadam raksturīgo un meklējot jaunas, oriģinālas idejas, īpašu uzmanību veltot vilciņam kā X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku simbolam. Pamatojoties uz veiktajiem pētījumiem, dalībnieki izstrādā idejas piedāvājumu radošajai darbnīcai. Liepājas Bērnu un jaunatnes centrs aicina savas idejas praktiski nodemonstrēt izstādes-konkursa “Ritmu spēles” noslēguma pasākuma laikā 16.aprīlī plkst.16.00 Olimpiskā centra foajē.

Uz lietišķās mākslas konkursa trešo kārtu Rīgā no Kurzemes novada tiks izvirzīti 40 lietišķās un 40 vizuālās mākslas darbi. X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem veltītā vizuālās un lietišķās mākslas noslēguma izstāde “Ritmu spēles” paredzēta Rīgas Kongresu namā no 6.jūlija līdz 11.jūlijam, bet tērpu kolekcijas un radošo darbnīcu “Iegriez vilciņu” labākie darbi tiks demonstrēti Rīgā, Vērmanes dārzā 9. jūlijā. 

Gunta Jākobsone,
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz