Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Bērnu un studentu radošā mākslas darbnīca PUTNI

Bērnu un studentu radošā mākslas darbnīca PUTNI
01.05.2008 11:10

0

Atslēgvārdi

29. aprīlī Liepājas Pedagoģijas akadēmijas mākslas un dizaina katedras telpās skanēja putnu dziesmas, uz sienām bija redzami putni attēli un uz darba galdiem tapa māksla par putniem. Tur notika bērnu un studentu radošā mākslas darbnīca, kuru organizēja Liepājas Novada fonds sadarbībā ar Liepājas Pedagoģijas akadēmijas Izglītības un Zinātņu institūta Mākslas izglītības centru.

Vairāk kā 60 bērni no dažādām Liepājas skolām un mākslas  studenti kopīgi veidoja mākslas darbus – gan praktiski pielietojamus (apgleznotus auduma maisiņus, dekoratīvas aploksnes), gan dekoratīvus (gleznas, zīmējumus, sienu un griestu dekorus). Visus darbnīcā tapušos mākslas darbus varēs iegādāties Līvas tirgū 24. maijā Liepājā. Iegūtie līdzekļi veidos pamatu Liepājas Novada fonda programmā ”Atbalsts bērniem ar īpašām vajadzībām”, lai gada beigās tiktu  izsludināts projektu konkurss nevalstiskajām organizācijām, kuras veicina īpašo bērnu iekļaušanos sabiedrībā un izglītības sistēmā. Darbnīcas norisi atbalstīja Liepājas domes Kultūras pārvalde un AB.LV Sabiedriskā labuma fonds.

Mākslas izglītības centra un arī darbnīcas vadītāja Inta Klāsone atzīmēja, ka šādi notikumi ir nozīmīgi ne tikai studentiem, kuri ieguva vērtīgu pieredzi darbojoties kopā ar dažādiem bērniem. Māksals darbnīcas ļauj veiksmīgi veidot pētījumus par to, kā mākslas nodarbības un bērnu pašizpausme radošos darbos ietekmē personības attīstību. I. Klāsone izteica cerību, ka sadarbība ar Liepājas Novada fondu turpināsies un kopā būs iespējams veikt daudz labu darbu – palīdzēt bērniem, veidot Liepājas sabiedrības attieksmi  un labdarības tradīcijas.

Darbnīcā piedalījās arī Liepājas Novada fonda programmas ”Atbalsts bērniem ar īpašām vajadzībām” krustmāte Gundega Vēsmiņa. Sarunās ar Liepājas Portidža mācībsistēmas asociācijas skolotāju Dzintru Pūķi tika izvērtēta šībrīza situācija speciālās bērnu izglītības jomā. Liepājas Novada fonds tuvākajos mēnešos plāno organizēt arī citas tikšanās ar Liepājas nevalstiskajām organizācijām, lai precizētu vajadzības, problēmas un noskaidrotu organizāciju kapacitāti alternatīvu pakalpojumu sniegšanā bērniem ar īpašām vajadzībām. Sarunās tika izcelta nepieciešamība vairāk informēt sabiedrību par jautājumiem, kas saistīti ar īpašo bērnu iekļaušanās iespējām un tām organizācijām, kas veic šo darbu.

Programmā jau šobrīd aicināti ziedot arī iedzīvotāji, veicot iemaksas LR Hipotēku bankas kontā LV44LHZB3400151778001 ar norādi – programmai ”Atbalsts bērniem ar īpašām vajadzībām”.

Liepājas Novada fonda preses dienests

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz