Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Bezmaksas festivāls nenotiks. Būs pasākumi

Bezmaksas festivāls nenotiks. Būs pasākumi
Foto: facebook.com/perkonelv/
27.06.2018 07:12

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Vērienīgais bezmaksas festivāls ģimenēm “Open Liepāja”, kas tika pieteikts jau pērn septembrī un bija paredzēts no 12. līdz 14. jūlijam visā pilsētā, tomēr nenotiks. Tāpēc ka galvenais sponsors pārstājis eksistēt. Taču ar zīmolu “Open Liepāja” visas vasaras garumā norisinās dažādi bezmaksas pasākumi atpūtas parkā “Pērkone”, ko atklāja pagājušajā gadā.

Bezpeļņas organizācijas “Open Liepāja” un tā vadītāja, uzņēmēja Edija Klaiša iecere kopā ar domubiedriem bija veidot lielu bezmaksas festivālu ar muzikālām, sportiskām, izklaides un citām aktivitātēm visai ģimenei. Ar sponsoru palīdzību bija iecerēts nosegt festivāla aptuveni 200 tūkstošus eiro lielo budžetu. E. Klaišis stāsta, ka ieceri nācies atcelt finansiālu apsvērumu dēļ. 

Taču iecere par bezmaksas pasākumiem ģimenēm ar bērniem nav atmesta. Bezpeļņas organizācija “Open Liepāja” radusi sadarbību ar atpūtas parku “Pērkone”, ko izveidojis uzņēmējs Sandis Sils, kurš gandrīz 4 ha lielajā parkā piedāvā piepūšamās atrakcijas bērniem, lielizmēra galda spēles, citas aktivitātes un piknika vietas. Divi pasākumi tur jau veiksmīgi aizvadīti – muzikāls pikniks jūnija sākumā, kad viesojās, piemēram, grupa “Riga Reggae” un Līgosvētki ar tirdziņu, ugunskuru, grupu “Cits kvartāls”, dziedošo aktieri Edgaru Pujātu u.c., un publikas tajos netrūka.

Abu uzņēmēju sadarbība ir tikai aizsākta, bet labās atsauksmes dodot motivāciju darboties tālāk, un abi vēlas iesākto attīstīt un pasākumus piedāvāt visas vasaras garumā. Pēc jūnijā aizvadītajiem muzikālajiem brīvdabas sarīkojumiem nākamais paredzēts jau 7.jūlijā, kad parkā notiks “Liepāja Open roks” ar Rokmūzikas asociācijas un mūziķu Jāņa Bukuma, Artura Gruzdiņa un grupas “Refleksija” un grupas “Flying Bra” piedalīšanos. Sadarbības partneri uzsver, ka “Pērkoni” negrasās pārvērst par nakts tusiņu vietu. Līgosvētki un nakts balle ir izņēmums. Atpūtas parkā muzikāli pasākumi notiek un notikšot pa dienu vai vakarā bez maksas un cilvēki uz tiem var doties ar savu groziņu. “Tāds ir arī nākotnes mērķis – brīvi pieejami bezmaksas pasākumi, kur cilvēks var nākt ar savām desiņām, grilu un savu pledu,” saka S. Sils.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 27. jūnija numurā.

#kvards-20180627-03#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz