Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Bibliotēkām dāvina preses izdevumu gada abonementus

Bibliotēkām dāvina preses izdevumu gada abonementus
13.01.2011 10:00

Atslēgvārdi

LR Kultūras ministrijas un Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības kopīgi rīkotajā akcijā ”Dāvini abonementu bibliotēkai!” bibliotēkām uzdāvināti 53 laikrakstu un žurnālu gada abonementi. Ziedojumos saņemti vairāk nekā 1200 lati.

Akcijas laikā iedzīvotāji un uzņēmēji tika aicināti ziedot naudu laikrakstu un žurnālu gada abonementiem pašu izvēlētām bibliotēkām visā Latvijā, ņemot vērā bibliotēku sniegto informāciju Kultūras ministrijai par tām nepieciešamajiem preses izdevumiem. Par ziedojumiem bibliotēkām iegādāti ”Rīgas Laiks”, ”IR”, ”Ilustrētā Junioriem”, ”Izglītība un Kultūra”, ”Ezis”, ”Zīlīte”, ”Spicīte”, ”Dari pats”, ”Leģendas” un ”Tikšanās” gada abonementi.

Kultūras ministre norāda, ka šie ziedojumi stiprinās demokrātiju un pilsonisko sabiedrību. ”Domāju, ka ikviens – gan ziedotājs, gan dāvināto laikrakstu lasītājs – ir ieguvējs no šīs sadarbības, jo akcija veicinājusi kvalitatīvas preses izdevumu un nopietnas žurnālistikas, kā arī latviešu valodas preses apriti sabiedrībā. Pateicos visiem ziedotājiem un novēlu lasītprieku ikvienam bibliotēkas apmeklētājam,” teic kultūras ministre. Viņa atklāj, ka šī akcijas veiksmīgā norise iedvesmojusi jau nākamā gada sākumā rīkot labdarības kampaņu, kurā aicinās cilvēkus un uzņēmējus ziedot vērtīgas grāmatas bibliotēkām.

Biedrības valdes priekšsēdētāja Undīne Būde: ”Priecājamies par ministres Sarmītes Ēlertes iniciatīvu un veiksmīgu sadarbību ar Kultūras ministriju akcijas īstenošanā. Esam varējuši atbalstīt bibliotēkas Latvijas pilsētās un laukos. Tās bieži ir  vienīgās vietas, kur iespējams bez maksas lasīt jaunākos preses izdevumus. Īpaši svarīgi tas ir tiem lasītājiem, kuriem naudas laikrakstu abonēšanai neatliek.”

Akcija norisinājās no 2010.gada 10. līdz 27.decembrim.

Akcijas organizētāji pateicas visiem ziedotājiem un informatīvajiem atbalstītājiem – portāliem diena.lv un satori.lv, kā arī par tehnisko atbalstu Swedbank.

Arī Liepājas Centrālā zinātniskā bibliotēka, pateicoties akcijai, ir saņēmusi žurnāla ”Rīgas Laiks” gada abonementu, bet Liepājas novadu bibliotēkas – Vaiņodes pagasta bibliotēka un Kalētu pagasta bibliotēka par saziedoto naudu ir ieguvušas periodiskos izdevumus – žurnālu ”Ir” un laikrakstu ”Izglītība un kultūra”.

Gita Švarce,
Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas
Reģionālā mācību centra vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz