Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Bibliotēkas piedāvājums apmierina

Bibliotēkas piedāvājums apmierina
28.12.2010 07:08

Atslēgvārdi

Bibliotēku nedēļas laikā Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas apmeklētāji tika aicināti piedalīties lasītāju aptaujā, lai izteiktu savu viedokli par pieejamajiem pakalpojumiem. Lasītāji izvērtējuši gan bibliotēkas krājumu, gan informācijas ieguves iespējas.

Aptaujā piedalījās 152 dažāda vecuma cilvēki ar vidējo vecumu 27 gadi, ar atšķirīgu sociālo piederību un izglītības līmeni, lielākoties sievietes un aptuveni trešdaļa vīriešu.

38 procenti aptaujāto atzinuši, ka bibliotēku apmeklē vairākas reizes nedēļā, 33 procenti kā iemeslu nācienam uz bibliotēku minējuši nepieciešamību iegūt informāciju. Tāpat cilvēki izmanto bibliotēku izklaidei un atpūtai, studijām vai mācībām, darbam. Vispieprasītākais un visbiežāk izmantotais piedāvājums ir grāmatu izsniegšana uz mājām. Otrs populārākais piedāvājums ir izlasīt žurnālus un avīzes. 

Jautājumā par krājuma kvalitāti kopumā 96 procenti aptaujas dalībnieku ir pilnībā vai daļēji apmierināti ar literatūras piedāvājumu bibliotēkā. Vislielākā neapmierinātība ir saistīta ar piedāvājumu literatūrai mācībām, bet visapmierinātākie lasītāji ir par piedāvājumu izklaidei.

Bijis patīkami konstatēt, ka respondenti Liepājas bibliotekārus uzskata par laipniem un atsaucīgiem. Izvērtējot aptaujas rezultātus, Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas darbinieki secina, ka bibliotēka liepājniekiem ir vieta, kur cilvēki labprāt iegriežas gan izglītoties, gan iegūt informāciju, izklaidēties un komunicēt. 

Rakstu plašāk lasiet šodienas “Kurzemes Vārda” numurā.

 

Bibliotēkas apmeklētāji lielākoties ir apmierināti ar krājumu un pieejamajiem pakalpojumiem.

#kvards-20101228-05#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz