Pirmdiena, 13. maijs Ira, Iraīda, Irēna, Irina
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Biedrības namā būs skatāma franču fotogrāfa Stefana Sudjēra izstāde “Latvijas ceļojums”

Biedrības namā būs skatāma franču fotogrāfa Stefana Sudjēra izstāde “Latvijas ceļojums”
Foto: publicitātes
03.11.2016 10:23

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

No 7. novembra līdz 4. decembrim Liepājas Latviešu biedrības namā būs apskatāma franču ceļotāja un fotogrāfa Stefana Sudjēra ceļojošā izstāde ”Latvijas ceļojums”, informē kultūras projektu koordinatore, vadības asistente Dita Podskočija. Izstādes atklāšana un tikšanās ar fotogrāfiju autoru notiks 7. novembrī pulksten 17 biedrības nama foajē.

Apmeklētāji varēs sekot pa pēdām Stefanam Sudjēram, kas 26 dienās (2014.gadā) šķērsojis Latviju kājām virzienā no rietumiem līdz austrumiem, mērojot 556 km, fotogrāfijās atainojot dažādus lauku, mežu, lielceļu skatus un neskarto dabas ainavu skaistumu. S.Sudjērs sava pārgājiena laikā ir nakšņojis zem klajas debess, līdzi bija paņēmis telti, guļammaisu, drēbes, nazi un nedaudz pārtikas. Taču vissvarīgākais – līdzi bija fotoaparāts.

Stefans Sudjērs dzimis 1970. gadā Francijā. Pēc banku zinību studijām Luksemburgā un tieslietu studijām Francijā S.Sudjērs strādā Londonā dažādās firmās kā direktors, jurists un ģenerālsekretārs. 2001. gadā no jauna pievērsies studijām, lai apgūstu teoloģiju. Tomēr radošais gars un interese par fotogrāfiju no 12 gadu vecuma ņem virsroku – S.Sudjērs pievērsies mākslinieka fotogrāfa karjerai. Fotogrāfs ir liels ceļotājs, kurš kopš pusaudža gadiem iepazīst citas zemes un tautas, iemūžinot savus ceļojumus fotogrāfijās.

”Es mīlu ziemu, mīlu aukstumu, jo tad soma nav jānes uz muguras, bet to var vilkt pa sniegu. Ziemā apkārt arī nav pārāk daudz cilvēku – tas ir mans laiks, jo man patīk būt vienam. Staigāšana man dod iespēju domāt, atbildēt uz dzīves jautājumiem, izzināt un būt ar sevi,” – tā ir teicis fotogrāfs.

Izstāde veidota sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz