Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Biedrības namā būs skatāma Mētras Drulles izstāde “Novilkumi”

Biedrības namā būs skatāma Mētras Drulles izstāde “Novilkumi”
Foto: Publicitātes
01.06.2015 11:20

liepajniekiem.lv

Jūnijā Liepājas Latviešu biedrības nama Galerijā būs apskatāma mākslinieces, grafiķes Mētras Drulles izstāde “Novilkumi”. Izstādes atklāšana – 3. jūnijā pulksten 17:00, portālu informēja M.Drulle.

Māksliniece 2003. gadā Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvusi humanitāro zinātņu maģistra grādu mākslā, grafika. M. Drulle ir Latvijas mākslinieku savienības, Latvijas grafikas kameras un biedrības “Klubs “Tebra 5″” biedre. Pēdējā laika nozīmīgākās izstādes – desmit mākslinieki no Latvijas “Art without borders” (Štutgarte, Vācija, 2013), Latvijas māksla “Latvian art in Silesian Museum” (Katovice, Polija, 2013), personālizstāde galerijā Arakkoski (Somija, 2012).

M. Drulle stāsta: “Es mēģinu atrast veidu kā izteikt savas sajūtas mākslā. Grafika, īpaši kologrāfija, kokgriezums, ir vistuvākie izteiksmes veidi, kas atspoguļo manas sajūtas, ideju un radošo procesu. Es nestrādāju ātri. Mani darbi top lēni gan burtiskā, gan emocionālā nozīmē. Tie izaug patstāvīgi un top kā bērni, kas aiziet pasaulē un dzīvo savu atsevišķo dzīvi. Tādēļ man ļoti nozīmīgs ir radošais process un izteiksmes veids. Galvenie tēli manos darbos ir sievietes un neparastas, pārpasaulīgas būtnes.”

Liepājā būs apskatāma grafikas sērijas cikls “Sēta”, kas sastāv no vairāk kā 20 estampiem un veido izstādes pamatkodolu. Darbi veidoti kologrāfijas tehnikā. Centrālo ideju papildina grafikas ar fantasmagorisku tēlu un būtņu piedzīvojumiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz