Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Biedrības namā būs skatāma rožu ziedu izstāde

No 8. līdz 10. jūlijam Liepājas Latviešu biedrības nama foajē būs apskatāma rožu ziedu izstāde. Rozes uz Biedrības namu atgādās no Latvijā zināmu rožu audzētāju un kolekcionāru dārziem.

Biedrības namā būs skatāma rožu ziedu izstāde
Foto: E. Pohevičs
06.07.2022 19:24

liepajniekiem.lv

Izstādes laikā apmeklētāji varēs balsot par skaistākajiem ziediem, lai balsojuma beigās noteiktu titula ”Rožu karaliene 2022” ieguvēju, informē Liepājas Latviešu biedrības nama pārstāve Anda Birkenberga.

Tāpat izstādes ietvaros Biedrības namā būs skatāmi Tautas lietišķās mākslas studijas ”Durbe” rokdarbi ar rožu motīviem un keramiķes Zaigas Reimanes porcelāna rozes, kā arī Ildzes Oses lielformāta gleznu izstāde ”Nomierinošs gaišums”.

8. jūlijā no pulksten 12.00 līdz 15.00 Kamerzālē notiks arī bezmaksas izglītojošā lekcija ”Graudzāles un ziemcietes”, ko vadīs ”VIP Dārzs” saimniece un agronome Iveta Ozola.

Lekcijā I. Ozola sniegs ieskatu ziemciešu izvēles pamatprincipos, plānošanā dobēs un stādu daudzuma izvēlē, kopšanas nosacījumos, kā arī praktiskos ieteikumos dobju izveidē un zāļveida ziemciešu izvēles principos pēc krāsas un augstuma.

Ziedu izstāžu ciklu atklās rozes – ziedu karalienes. Izstādes atklāšana Liepājas Latviešu biedrības nama foajē notiks 8. jūlijā pulksten 12.00.

Rožu ziedu izstādē piedalīsies Latvijā zināmi rožu audzētāji un kolekcionāri. Viņu vidū ir ”Jelgavas rozes” – stādaudzētava ar vairāk kā 30 gadu pieredzi rožu audzēšanā no Jelgavas, Mārīte Grausmane no Tukuma, Māra Ozola no Talsiem un liepājnieki Arnis Bunka un Vita Hartmane.

Izstāde interesentiem pieejama bez maksas, to būs iespējams aplūkot 8. jūlijā no pulksten 12.00 līdz 19.00, bet 9. un 10. jūlijā no pulksten 10.00 līdz 19.00.

No 22. līdz 24. jūlijam Biedrības namā būs skatāma liliju izstāde, savukārt augusta beigās – gladiolu izstāde.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz