Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Biedrības namā notiks regulāri kinoseansi

Biedrības namā notiks regulāri kinoseansi
Foto: liepajniekiem.lv
25.01.2018 07:07

"Kurzemes Vārds"

Liepājas Latviešu biedrības namā šogad notiks regulāri latviešu kino seansi, kuros paredzēts demonstrēt vairāk nekā 15 pilnmetrāžas filmu no Latvijas simtgades filmu programmas un ne tikai. Akcents tiks likts uz dokumentālo kino. Lai kinofilmas varētu noskatīties augstā kvalitātē, iegādāts jauns projektors.

Liepājas Latviešu biedrības nama vadītāja Vita Hartmane skaidro, ka kinofilmu demonstrēšanai nolemts pievērsties, atsaucoties uz dokumentālā kino producentu bažām, ka Liepājā filmas nav kur izrādīt. Kinoteātrī, kas tendēts uz komercdarbību un izklaides kino, dokumentālās filmas demonstrēt izvēlas reti, bet televīzijā vai interneta platformās tās noskatīties var tikai pēc ilgāka laika kopš iznākšanas uz ekrāniem. “Tās ir filmas par mums, par mūsu vēsturi, par Latviju. Likās, mums kā biedrības namam tas jādara. Mūsu kultūrtelpa tam ir piemērota,” V. Hartmane pamato, kāpēc izlemts liepājniekiem piedāvāt plašākas kino skatīšanās iespējas.

Ar Latvijas Kinematogrāfistu savienību noslēgts sadarbības līgums par dokumentālo filmu un arī spēlfilmu demonstrēšanu Liepājā. Tās paredzēts rādīt biedrības nama kamerzālē aptuveni divas reizes mēnesī. Līdz 2018. gada novembrim gaidāmas vairāk nekā 15 pilnmetrāžas filmu pirmizrādes Liepājā, gan simtgades filmu programmas dokumentālā kino darbi, gan spēlfilmas, gan arī tās dokumentālās kinolentes, kas bijušas nominētas kinobalvai “Lielais Kristaps”. Divas dokumentālā kino filmas – Askolda Saulīša “Astoņas zvaigznes” un Romualda Pipara “Vēsture aiz kadra” biedrības namā jau bija iespēja noskatīties. 27. janvārī pulksten 16 norisināsies Ziemeļkorejā uzņemtās režisoru Uģa Oltes un Mortena Travika dokumentālās filmas “Atbrīvošanas diena” kino seanss, bet 3. februārī pulksten 16 un 4. februārī pulksten 14 interesenti aicināti noskatīties režisores Ievas Ozoliņas dokumentālo filmu “Dotais lielums: mana māte”. Šogad biedrības namā varēs noskatīties arī Ilonas Brūveres dokumentālo filmu “Ievainotais jātnieks”, Andreja Verhoustinska “Lidiju”, Kristīnes Briedes un Audrjus Stoņa filmu “Baltijas jaunais vilnis”, Ivara Selecka “Turpinājumu”, Ginta Grūbes filmu “Lustrum”, Aika Karapetjana spēlfilmu “Pirmdzimtais”, Ināras Kolmanes spēlfilmu “Bille” un citas.

Lai skatītājiem kvalitatīvi izrādītu pašas jaunākās filmas, biedrības nams šogad iegādājies jaunu digitālo projektoru ar platleņķa lēcu, kas nodrošina augstu attēla kvalitāti uz četrus reiz četrus metrus lielā ekrāna.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz