Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Biedrības namā tiks atklāta gleznu izstāde “Vasaras ainas”

Inga Jurāne sadarbībā ar Liepājas Latviešu biedrības namu aicina uz gleznu izstādi “Vasaras Ainas”.  Izstādes atklāšana notiks 25. jūlijā pulksten 17, informē biedrības nama kultūras projektu organizatore Līva Krastiņa.

Biedrības namā tiks atklāta gleznu izstāde “Vasaras ainas”
Foto: Publicitātes
20.07.2023 12:33

liepajniekiem.lv

Izstādē aplūkojamas mākslinieces vasarīgi gaisīgās, košās gleznas. Apkopotā kolekcija veidojas no darbiem, kas tapuši laika posmā sākot ar 2019. līdz 2023. gadam.

Lielākā daļa darbu gleznoti ar eļļas krāsām. Daļa darbu veidoti akrila, vai jauktā tehnikā – gleznojot kopā ar eļļas un akrila krāsas. 

Darbos attēloti dabas motīvi, ainavas, marīnas, ziedu kompozīcijas un klusā daba. Daba regulāri atkārtojas autores darbos. Prieks par tās neatkārtojamo skaistumu un dzīvelīgām krāsām tiek attēlots gan reālistiskajos skatos, gan fantāzijās vai atmiņās no kādiem iespaidiem. 

Lielākā daļa – neliela izmēra darbi, dažas miniatūras un dažas lielformāta gleznas. 

Māksliniece absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju Vizuālās komunikācijas nodaļu. Ieguvusi maģistra grādu Prof. J. Murovska vadībā. Absolvējusi Rīgas Lietišķās mākslas koledžu, keramikas nodaļu.

Šobrīd strādā kā neatkarīga māksliniece un dizainere. Strādājusi par pasniedzēju Jāņa Rozentāla Mākslas vidusskolā. Gūta pieredze arī veicot mākslinieka, dizainera pienākumus dizaina aģentūrās.

Māksliniece pasniedz vizuālās mākslas nodarbības radošajā studijā “9 otas”, savā darbnīcā Rīgā. Izstādēs piedalās kopš 2004. gada. Ir bijusi Latvijas Grafikas kameras biedrs.

Sarīkojusi vairākas personālizstādes un regulāri piedalās grupu izstādēs un plenēros. Darbi atrodas privātās kolekcijās gan Latvijā gan ārzemēs. 

Izstāde bez ieejas maksas būs apskatāma no 25. jūlija līdz 27. augustam.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz