Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

”BILŽU” vasaras nometne

”BILŽU” vasaras nometne
08.08.2008 19:15

Atslēgvārdi

”BILŽU BIROJS” no 11. līdz 15.augustam rīkos vasaras nometni Cēsu rajonā viesu namā ”Nītaures dzirnavas”, lai uzsāktu veidot eksponātus ”BILŽU 2008” izstādei. Šogad par izstādes objektiem esam izvēlējušies lietussargus un kājavus. Šīs lietas ir pazīstama ikvienam. Mūsuprāt, izmatojot šīs tik ierastās lietas, iespējams ļaut vaļu fantāzijai – tās ”mākslinieciskot”, padarīt interesantas, individuālas un pat ekskluzīvas vai arī, izmantojot tās, paust savu pasaules skatījumu, attieksmi pret lietām un parādībām ap mums un mūsos.

Zeme un Debesis. Horizontāli un Vertikāli. Ceļš un Mākoņi. Svelme un Lietavas. Baltais un Melnais. Jautājumi un Atbildes. Meklējumi un Atskārsmes. Tas VISS – nometnē un varbūt arī topošajā izstādē. 

Izstāde varētu saukties ”Lai saule spīd vai lietus līst…!” 

Nometnē piedalīsies mūziķi un mūziķu bērni, kuri savas mākslinieciskās spējas ir pierādījuši jau iepriekšējās ”BILŽU” nometnēs un izstāžu veidošanā. Aicināti arī citi radošo profesiju pārstāvji, kas ir saistīti ar festivālu.

Nometnei savu dalību apstiprinājuši: mūziķi – Ieva Akuratere, Raimonds Bartaševics, Sandra Bula, Inese Darkeviča, Roberts Gobziņš, Kārlis Indrišonoks, Marts Kristians Kalniņš, Ilze Kalve, Ansis Klintsons, Mirta un Evgeņijs Krupeņini, Aldans Milzarājs, Olga Rajecka, Ikars Ruņģis, Jānis Vanadziņš, Āris Ziemelis u.c., mākslinieki – Uldis Baltutis, Ināra Garklāva, Marta Krasta, Sigits Kreivaitis, Inese un Ivars Mailīši, Zanda Milzarāja, Maija Rezenberga, Jānis Straupe, Laima Vanadziņa u.c., fotogrāfi – Valts Kleins, Jānis Deinats, arhitekte – Liene Kulakova, aktieris un režisors – Varis Vētra u.c. 

”BILŽU” vasaras nometnes atbalstītāji – viesu names ”Nītaures dzirnavas”, ”Reebok”, ”HobbySet”, ”Ģertrūdes centrs”.    

”BILŽU” izstāde Rīgas Kongresu namā būs apskatāma no 20. līdz 22.novembrim festivāla koncertu laikā! 

· ”BILŽU” vasaras nometnes notiek kopš 1990.gada. Līdz šim tās norisinājušās ļoti jaukās Latvijas vietās – Īvandes muižā, Jumurdas muižā, Igates pilī, Bīriņu pilī, viesu namā ”Mazsālijas” u.c. Pagājušajā gadā pirmo reiz nometne notika ārpus Latvijas – Austrijā, Badgasteinā viesnīcu kompleksā ”Simader”. Nometnē profesionāli mākslinieki sniedz mūziķiem informāciju par dažādām mākslas tehnikām un to pielietošanu, kā arī palīdz veidot praktiskas iemaņas. Savstarpēji labvēlīgā gaisotne veicina nometnes dalībniekus gūt radošus impulsus idejām un to realizēšanai. Notiek arī tikšanās ar interesantiem cilvēkiem, sportošana, dejošana, dziedāšana un muzicēšana.

Pēdējos gados izstādes bijušas tematiskas. Izstādes dalībnieki apgleznojuši galda virsmas, šķīvjus, pudeles, kreklus, veidojuši instalācijas no datortehnikas elementiem, kā arī darinājuši brīnumainus pogu darbus, par objektu mākslinieciskās domas izpaušanai izmantojuši krēslus, spilvenus un deķus, karotes, čemodānus.

Tija Auziņa,
Festivāla ”BILDES” direktore

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz