Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Brauciens tramvajā ar jautru dziedāšanu

Vakar, Starptautiskajā ģimenes dienā, patīkamu pārsteigumu piedzīvoja tramvaja jeb 258. vagona pasažieri. Mirkli pēc pulksten 14 tramvajā iekāpa senioru ansambļa ”Dzirkstele” dalībnieki, lai dziedātu un muzicētu.

16.05.2023 06:00

Daiga Lutere

"Kurzemes Vārds"

”Šī nav pirmā reize, kad iepriecinām braucējus,” teica ansambļa vadītāja Rita Grinberga, kura pati joprojām turpina strādāt par tramvaja vadītāju. ”Ansamblis darbojas nu jau vairāk nekā 10 gadu. Šobrīd mūsu pulkā ir divi mūziķi ar sintezatoru un akordeonu, pārējie dzied.”

Uzstāšanās reizei tramvajā bija izvēlētas pārsvarā priecīgas un enerģiskas ziņģes, tautas dziesmas, bet sanēja arī kāda nopietnāka.

Liepājniece, pensionāre Dzidra, kura brauca līdz Siguldas ielai, atzina, ka negaidītā dziedāšana ļoti patīk. Paguvusi ne tikai ar telefonu notiekošo uzfilmēt, bet arī apraudāties, jo ļoti patīkot, kā dzied.

Ansamblī ”Dzirkstele” apvienojušies seniori, kuriem dziedāšana tiešām sagādā prieku. Lai tajā dalītos ar citiem, senioru kluba ”Jaunliepājas dzirkstele” ansamblis sniedz arī nelielus koncertus, piemēram, uzstājoties veco ļaužu namos. Viņu sagatavoto programmu varēs klausīties ”Līvas ciema svētkos”.

Par jauku tradīciju kļuvusi DALP 5. vidusskolā augustā organizētā senioru balle, uz kuru tiek aicināti senioru pašdarbības kolektīvi no Liepājas un apkārtnes, kā arī ikviens cits aktīvs seniors, lai kopā no sirds izdziedātos un izdejotos.

Pirms tam jūlijā apvienības ”Dzirkstele” dalībnieki dosies uz Limbažiem, kur ik gadu tiek organizēti vērienīgi pašdarbības ansambļu svētki un ierodas dalībnieki no visas Latvijas.

”Pateicoties Liepājas domes atbalstam, mums pavisam drīz būs jauni skatuves tērpi,” priecājas R. Grinberga. ”Tos pirmo reizi vilksim, ielīgojot Jāņus Grobiņā”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz