Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Burvju triki, kumēdiņi un pārsteidzoši priekšnesumi Hoijeres kundzes pagalmā

Sestdien, 13. maijā, no pulksten 19 līdz vieniem naktī Liepājā, Hoijeres kundzes nama pagalmā, Kungu ielā 24, starptautiskās akcijas ”Muzeju nakts” ietvaros apmeklētājiem visa vakara garumā būs iespēja apskatīt burvju trikus, cirka kumēdiņus un citus pārsteidzošus priekšnesumus, informē interjera muzeja vadītāja Ieva Dzintare.

Burvju triki, kumēdiņi un pārsteidzoši priekšnesumi Hoijeres kundzes pagalmā
Foto: Edgars Semanis
09.05.2023 09:38

liepajniekiem.lv

Muzeja pagalmā visa vakara gaitā būs pieejamas arī gardi ēdieni un dzērieni no ”Hoijeres kroga” saimniecēm. Kā arī – mazāko ”Muzeju nakts” apmeklētāju priekam – bezmaksas karuselis.

Agrāk gadatirgos un citos pasākumos populāri bija ceļojošie cirka mākslinieki – virves dejotāji, zvēru dresētāji un žonglieri. Cirka kultūras neatņemama daļa bija arī āksti, mūsdienu klaunu priekšteči, un žonglieri.

Foto: Edgars Semanis

13. maija vakarā, pulksten 19, ”Muzeju nakts” rosība ”Hoijeres kundzes viesu nama” pagalmā tiks uzsākta ar Liepājas ceļojošā leļļu teātra ”Maska” priekšnesumu.

Pulksten 20 un 20.40 pagalma centrālo priekšnesumu placi ieņems Rīgas cirka viesmākslinieki ar klaunādes un žonglēšanas priekšnesumiem.

Sākot ar pulksten 21.15 pārsteidzošus trikus rādīs “CANIS GROUP LIEPĀJA” suņi ar saviem saimniekiem. Vakara kulminācijā pulksten 22.30 mierā nostāvēt neļaus postfolkloras grupa ”Rikši”, bet naksnīgo tumsu ar aizraujošu uguns šovu pulksten 23.45 izkliedēs Andris Kreicburgs.

Foto: Didzis Grodzs

Ieeja ”Muzeju nakts” aktivitātēs un dalība sadarbības partneru organizētajos pasākumos 13. maijā ikvienam apmeklētājam ir bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz