Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Būs filma par “Baltijas ceļu”

Būs filma par “Baltijas ceļu”
08.11.2010 07:03

Atslēgvārdi

Aicina atsaukties “Baltijas ceļa” dalībniekus un aculieciniekus, lai pieredzētos notikumus restaurētu jaunā dokumentālā filmā “1989”, vēsta idejas autors un režisors Mikus Meirāns.

Cilvēku interese par filmu esot diezgan liela. “Man nāk pa desmit e-pastiem dienā,” saka M. Meirāns. Viņu interesējot, kādā veidā bijis iespējams uz ceļa sapulcināt divus miljonus cilvēku – laikā, kad nebija ne interneta, ne mobilo sakaru.Šodien tas liekas neiespējami. Tā vismaz saka cilvēki, ar kuriem runāju,” atzīst režisors. Viņaprāt, pašlaik vairāk par diviem tūkstošiem cilvēku šādā notikumā nepiedalītos. “Agrāk bija vienota informatīvā telpa,” uzskata filmas autors. Pagaidām atsūtīti vien daži pārsteidzoši cilvēku stāsti. “Visvairāk ilgojos, ka atsauktos cilvēki, kas tur bija ar bērniem. Tā laika bērni. Uzzināt, kas bija viņu galvā,” saka M. Meirāns. Arī viņš pats vienpadsmit gadu vecumā bijis viens no “Baltijas ceļa” dalībniekiem pie Līgatnes.

Filmas vēstījums esot pārdomas par vienotību. Vienoti cilvēki esot arī mūsdienās. “Potenciāls ir. Vienkārši esam baigi sagruzījušies par to, kā tagad ir, bet toreiz bija trakāk,” uzskata M. Meirāns.

Pašlaik filma esot izpētes stadijā, tiekot vākti interesanti stāsti par to, kur dalībnieki atradušies “Baltijas ceļā”, vai viņiem līdzi bijuši bērni. Aicināti atsaukties arī tie, kuru īpašumā ir notikumu atspoguļojošas fotogrāfijas vai kuri bija atbildīgi par “Baltijas ceļa” konkrēta posmu organizēšanu. Savus stāstus var nosūtīt uz e-pasta adresi: [email protected].

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz