Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Cimds vakar, šodien, rīt”

“Cimds vakar, šodien, rīt”
03.11.2009 16:24

Sākot ar 3. novembri Liepājas pilsētas domes Tautas mākslas un kultūras centra Tautas lietišķās mākslas studija “Kursa” kopā ar Liepājas Izglītības pārvaldes Mājturības metodisko apvienību, kuru vada Selita Novicka uzsāk kopēju projektu “Cimds vakar, šodien, rīt”.

Popularizējot tautas lietišķo mākslu, tās vērtību izzināšanu un apgūšanu vienai no aktuālākajām mērķgrupām – bērniem un jauniešiem, Tautas mākslas un kultūras centra Tautas lietišķās mākslas studija “Kursa” aizsāka sadarbību ar Liepājas Izglītības pārvaldes Mājturības metodisko apvienību.  

Liepājas pilsētas vispārizglītojošo skolu mājturības programma paredz, ka 7. klasē meitenes apgūst cimdu adīšanas prasmes. Plašākam priekšstatam ievadstundu jeb pirmo stundu cimdu adīšanā Liepājas 6., 5, 7., 10. un 15. vidusskolā, kā arī katoļu pamatskolā, Valts 1. ģimnāzijā un internātpamatskolā vadīs Tautas lietišķās mākslas studijas ”Kursa” vadītāja Ilma Rubene.

Lai stundas būtu interesantākas un meitenēm rastos plašāks priekšstats par cimdu veidiem, to rakstiem un krāsām, īpaši akcentējot Kurzemes novada tradīcijas, tiek demonstrēti studijas “Kursa” meistaru radītie gan etnogrāfiskie, gan mūsdienīgie un modernie cimdi.

“Šajā stundā gribam parādīt, ka cimds nav tikai etnogrāfiska vērtība vai eksponāts muzejos, bet dzīvo savu dzīvi cauri gadsimtiem, attīstoties, mainoties un arī atgriežoties”, teic projekta iniciatore Ilma Rubene.

Tautas lietišķās mākslas studija “Kursa” iecerējusi turpināt sadarbību arī citos projektos.

Anda Birkenberga,
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz