Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dabas mājā atklās izstādi “Ekonauti”

Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes Zinātnes un izglītības inovāciju centra (ZIIC) Dabas mājā šodien, 17. decembrī, pulksten 16 atklās Liepājas Mākslas pētījumu laboratorijas (MPLab) veidotu ekomākslas izstādi ”Ekonauti”.

Dabas mājā atklās izstādi “Ekonauti”
Foto: Publicitātes
17.12.2021 09:53

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Biedrība “Art, Science, Technology, Education” (ASTE) ir Liepājas jauno mediju mākslinieku organizācija, veidota ar mērķi popularizēt laikmetīgo un mediju mākslu un veicināt medijpratību reģionā.

MPLab savukārt ir Liepājas Universitātes Humanitārās un mākslas zinātņu fakultātes pētniecības struktūrvienība, kuras mērķis ir attīstīt pētījumu projektus jauno mediju mākslā.

Dabas māja, sadarbojoties ar MPLab un ASTE, vēlas apmeklētājiem ar tehnoloģiju palīdzību nodot dabas vēstījumu caur mākslas un zinātnes prizmu.

Ekonauti ir uzauguši tehnopasaules sterilajā izolācijā un, apbruņojušies ar tehnoloģijām un zinātnieku pētījumiem, dodas dabā – sev tik svešādajā visumā –, lai iepazītu citādas esamības formas: kā kustēties, kā patērēt, kā būt līdzās.

“Tehnoloģijas ļauj labāk saprast procesus dabā – ieskatīties dziļāk, sadzirdēt skaļāk, sajust ar neapbruņotu aci neuztveramus procesus, tādējādi gūstot izpratni un veicinot empātiju pret dabas objektiem un dzīvām būtnēm. Viņi iedvesmojas no zinātnes pētījumiem un atklājumiem, kas dabu neromantizē un nenostāda atkarīgā, draudīgā vai kādā citādi sagrozītā pozīcijā pret cilvēku. Ekonauti atzīst citu sugu svešādību, bet iedvesmojas no šīs vides daudzveidības un sadarbojas ar citām sugām, veidojot kopīgu kultūru,” stāsta ZIIC vides eksperte Sniedze Više.

Izstādē būs apskatāmi tādi darbi, kā ”UV Laboratorijas eksperiments Nr.7”, kas atklāj dzintara fluoriscējošās īpašības, ”Sānpeldes”, kas iepazīstina ar bieži sastopamu, taču ne visai pazīstamu Liepājas ezera iemītnieku, ”Sveika jūra” kurā reflektēts par jūras piesārņojumu, ”Purva radio”, kurā var ieklausīties Liepājas ezera zemūdens pasaulē u.c. mediju mākslas darbi audio, video, datu vizualizācijas un paplašinātās realitātes formā.

Mākslinieki: Maija Demitere, Krista Dintere, Lelde Gūtmane, Uldis Hasners, Kaspars Lēvalds, Elza Ozola, Andrejs Poikāns, Pēteris Sīlis, Paula Vītola u.c.

Kuratore: Anna Priedola

Izstāde būs apskatāma zaļajā režīmā ZIIC Dabas mājā, Zirgu salā 2, no 20.decembra līdz 12.februārim. Ieeja bez maksas.

Vairāk informācijas –  zvanot 25728867 vai rakstot e-pastu uz [email protected].

Foto: Publicitātes
Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz