Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dažādo ceļu kopaina

Dažādo ceļu kopaina
Foto: Egons Zīverts
07.01.2019 07:00

"Kurzemes Vārds"

Biedrība “Mākslas kolēģi” svin piecu gadu jubileju, un Liepājas Latviešu biedrības namā ir iespēja apskatīt 15 mākslinieku glezniecības un grafikas darbus, kas tapuši pēdējā gada laikā. Izstādes “Mūsu dažādie ceļi” eksponāti klātesošos uzrunā gan katrs atsevišķi, gan ļauj sajust īpašo kopainu, kas lieliski atklāj Liepājas mākslinieku spēku.

“Liepājas mākslinieku biedrība “Mākslas kolēģi” tika nodibināta 2013. gada 8. novembrī. Toreiz bijām astoņi biedri, šobrīd biedrībā ir jau 24 dalībnieki,” stāsta biedrības vadītāja Ilze Eniņa, piebilstot, ka biedrības dibinātājs un pirmais vadītājs bija Pēteris Taukulis. 

P. Taukulis gan iebilst, ka īsti nejūtas kā biedrības dibinātājs, viņš vienkārši sapratis, ka Liepājas māksliniekiem nepieciešama domu apmaiņas platforma, tāpēc ieteicis ideju, kas arī realizēta. Nekādi lielie plāni neesot bijuši, vienkārši vakaros sanākuši kopā un runājuši par mākslas lietām. “Liepājā ir procentuāli ļoti daudz mākslinieku, un biedrības attīstība to pierāda. Ir arī tādi mākslinieki kā Aldis Kļaviņš, kurš viens pats var Pēterbaznīcu piepildīt ar savām ekspozīcijām. Tāpat ir citi ražīgi mākslinieki, un tas ir jāizmanto,” skaidro P. Taukulis.

Darbus izkārtot Liepājas Latviešu biedrības nama izstāžu galerijā un foajē palīdzējis A. Kļaviņš. “Viņš atnāca un pateica, kā to visu sakārtot, lai kopaina būtu tiešām laba. Neviens viņam pretī nerunāja, bet saskaņošana gan notika,” smejas “Mākslas kolēģu” vadītāja Ilze Eniņa.

Savukārt A. Kļaviņš savos izteikumos ir diezgan strikts, lai arī atzīst, ka ar gala rezultātu ir apmierināts un tas viņu iepriecina. Viņš teic, ka biedrība kopš paša sākuma ir cietusi no savas spējas pašorganizēties un sadzīvot: “Tas ir ļoti smagi. Novēlu kolēģiem, lai šīs lietas ietu gludāk un profesionālāk. Novēlu spēt nevis “ieraudzīt sevi pie sienas”, bet gan savu kolēģi.”

Izstāde Liepājas Latviešu biedrības namā būs skatāma līdz 31. janvārim. Ieeja ir bez maksas.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 7. janvāra numurā.

#kvards-20190107-03#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz