Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Demonstrēs mākslas filmu ”Mustangs”

Demonstrēs mākslas filmu ”Mustangs”
Foto: Publicitātes
17.10.2016 11:19

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Otrdien, 18. oktobrī, pulksten 18:00 radošajā telpā “Ideju bode” ikviens tiek aicināts uz bezmaksas kino seansu, kurā šoreiz tiks demonstrēta mākslas filma “Mustangs”, portālu informēja radošās telpas “Ideju bode” īpašniece Krista Kalnarāja.

Režisores Denīzes Gamzes Ergjuvenas spožā debijas filma “Mustangs” stāsta par piecām jaunām, dzīvespriecīgām māsām, kuru dzīve vienā dienā pēkšņi mainās. Filma ieguvusi Eiropas Parlamenta (EP) “Lux” kino balvu, kā arī bija nominēta “Oskara” balvai.

Tā ir Francijas, Vācijas, Turcijas un Kataras kopražojums, stāsts par piecām māsām no Turcijas. Garajiem matiem plīvojot kā kumeļu krēpēm, piecas jaunas māsas skrien pa lauku ceļu. Taču vienu vasaru viss mainīsies vienā acumirklī. Pēc tam, kad māsas neapdomīgi iesaistījušās nevainīgā rotaļā ar klasesbiedriem, viņu konservatīvā vecmāmiņa un tēvocis nolemj meitenes izprecināt, ar vai bez viņu piekrišanas. Telefoni un datori tiek konfiscēti, modernās drēbes aizstāj brūnas maisveida kleitas, logi tiek aizrestoti un mājā ierodas virkne radinieču, kas par savu misiju uzskata nepaklausīgo skuķu pāraudzināšanu par priekšzīmīgām saimniecēm. Iedomu un baiļu dēļ, kas pastāv tikai aizspriedumainos prātos, lūzt jauno sieviešu dzīves.

“Mustangs” saņēma Kannu kinofestivāla apbalvojumu un ir nosūtīta “Oskariem” kā Francijas pieteikums uz labāko filmu ārzemju valodā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz