Trešdiena, 15. maijs Sofija, Taiga, Airita, Arita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Divas pirmizrādes, “Killlera” atgriešanās un iespēja pēdējo reizi noskatīties izrādes “Bērniņi…” un “CV. Tēvocis Vaņa”

Divas pirmizrādes, “Killlera” atgriešanās un iespēja pēdējo reizi noskatīties izrādes “Bērniņi…” un “CV. Tēvocis Vaņa”
02.02.2010 13:36

Atslēgvārdi

Februārī Liepājas teātrī gaidāmi vairāki īpaši notikumi.

Jau 5. februārī pirmizrādi piedzīvos G. Grekova drāmas ”Hanana” iestudējums režisora Dž.Dž.Džilindžera režijā, bet nākošās nedēļas beigās – 12. februārī – viesnīcas ”Promenāde” zālē Entonija Nelsona luga ”Cenzors”, ar kuru Liepājas teātrī debitēs jaunais režisors Valters Sīlis.

20. februāra vakarā pēc skatītāju lūguma uz skatuves atgriezīsies Denija Kinga krimināltrillleris ”Killlera dienasgrāmata”, kuru režisors Dž.Dž.Džilindžers iestudēja 2007. gadā. Gadu gaitā izrāde ieguvusi gan skatītāju mīlestību, gan kritiķu atzinību. Par Jana lomas atveidojumu Egons Dombrovskis saņēmis 2006./2007. gada ”Spēlmaņu nakts” balvu nominācijā ”Gada aktieris”.

25. februārī pēdējo reizi iespējams noskatīties izrādi ”Bērniņi…”, kuru pēc Dīna Kunca romāna ”Nakts balsis” motīviem dramatizējis tās režisors Ivars Lūsis. ”Bērniņi…” ir stāsts par skolas jaunatnācēju Kolinu, kas savā iepriekšējā skolā bijis ”izstumtais” un Roju – populārāko zēnu skolā. Rojs izvēlas draudzību ar savādo vientuļnieku Kolinu, kas tālāko notikumu gaitā pārvēršas dramatiskos pārdzīvojumos.

Izrāde nominēta 2007./2008. gada ”Spēlmaņu nakts” balvai piecās nominācijās: ”Gada dramatiskā teātra izrāde”, ”Gada scenogrāfs” (Ivars Noviks), ”Gada aktieris” – Armands Kaušelis par Roja Bordena lomu, ”Gada aktrise otrā plāna lomā” – Anita Kvāla par Bordena kundzes lomu, ”Gada spilgtākā debija” – Ingus Kniploks par Kolina Džeikoba lomu un Jānis Lūsēns (jaunākais) par mūziku un skaņu partitūru.

27. februārī pēdējo reizi skatītājiem tiks rādīta arī Rolanda Augustina (Atkočūna) iestudētā izrāde ”CV. Tēvocis Vaņa” pēc Antona Čehova darbu ”Tēvocis Vaņa”, ”Kaija”, ”Trīs māsas”, ”Ķiršu dārzs” un ”Gulbja dziesma” motīviem. Iestudējums tapis 2007. gadā, lai atzīmētu Liepājas teātra simtgadi – A. Čehova lugas ”Tēvocis Vaņa” iestudējums bija pirmā izrāde, kas 1907. gadā atklāja profesionālo teātri Liepājā.

Izrāde nominēta 2006./2007. gada ”Spēlmaņu nakts” balvai vairākās nominācijās – ”Gada dramatiskā izrāde”, ”Gada režisors”, bet Egons Dombrovskis par Voiņicka lomu saņēmis balvu nominācijā ”Gada aktieris”.

Izrādei ”CV. Tēvocis Vaņa” tiek piedāvāta arī īpašā biļešu cena – visas biļetes iespējams iegādāties tikai par Ls 3 un Ls 2.

Zanda Borga,
Liepājas teātra literārā padomniece

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz