Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dosies uz Ventspili smelties iedvesmu un zināšanas

Dosies uz Ventspili smelties iedvesmu un zināšanas
Foto: Linda Smilga
08.05.2019 12:21

liepajniekiem.lv

9. un 10.maijā Piejūras pilsētu literārās akadēmijas (PPLA) dalībnieki kopā ar Liepājas Universitātes maģistra studiju programmas ”Rakstniecības studijas” studentiem dosies uz Ventspils Starptautisko Rakstnieku un tulkotāju māju.

Piejūras pilsētu literārās akadēmijas pārstāve Kristīne Timermane ingformē, ka divu dienu pieredzes apmaiņa notiks jau sesto gadu.

Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas un PPLA vadītāja Linda Zulmane norāda, ka šogad plānota tikšanās ar rakstniekiem un tulkotājiem no Latvijas, Indijas, Nīderlandes, Spānijas un Bulgārijas. Piemēram, ar Andri Akmentiņu, Uldi Rudaku, Tulsi Badrinathu, Nevu Michevu, Selmu Anciru u.c. Būs iespēja arī piedalīties L. Zulmanes nodarbībā par dzejas teoriju.

Laura Andersone raksta dzeju un PPLA organizētajos pasākumos piedalās piekto gadu, savukārt uz Ventspili ceļš vedīs ceturto reizi. ”Tas vienmēr ir labs un interesants piedzīvojums! Iepazīties tuvāk un uzzināt autora radošo pieredzi, rakstīšanas paņēmienus vai iedvesmas avotus, dažkārt arī nelielu daļu no autora dzīvesstāsta ir gana saistoši, jo ne vienu riezi vien ar kādu no autoriem jūties ”uz viena viļņa” – kā līdzīgs ar līdzīgu satikušies,” iespaidos dalās L. Andersone, atklājot, ka sajūtas pēc brauciena vienmēr ir lieliskas, ”jūtos motivēta darboties un saņemties uz darbiem, kurus varbūt atlieku. Tā ir tāda dzirksts, kas nozib, ”sadod pa nagiem”, uzmirdz, bet pēc tās rodas jauns spars. Ja divu dienu laikā nekas jauns un gatavs Rakstniekmājā netop, tad ideju aizmetņi gan ir. Reizēm izkristalizējas, kam tieši pievērsties, ko realizēt, ko varbūt tomēr nē. Novērtēju man doto iespēju braukt un piedalīties.”

PPLA nodarbības ir bezmaksas un pievienoties aicināts jebkurš rakstītgribētājs. Plašāka informācija: [email protected].

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz