Otrdiena, 19. marts Jāzeps, Juzefa
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dramaturģes un horeogrāfes Kristīnes Brīniņas izrāde pretendē uz Dejas balvu

Pasludināti nacionālas nozīmes apbalvojuma – Dejas balvas – pretendenti 12 nominācijās. Nominācijā “Laikmetīgās dejas notikums” uz balvu pretendē izrāde-instalācija “Atkāpšanās”, kuras idejas autore, dramaturģe un horeogrāfe ir cīravniece Kristīne Brīniņa.

Dramaturģes un horeogrāfes Kristīnes Brīniņas izrāde pretendē uz Dejas balvu
Foto: Egons Zīverts
12.01.2021 06:00

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

“Esmu saviļņota un iepriecināta, vēl jo vairāk tāpēc, ka šis darbs tapa pārejas posmā, kad mazā meitiņa man vēl bija uz rokām, viņai bija tikai četri mēneši,” saka K. Brīniņa.

“Man bija svarīgi kā jaunajai mammai turpināt darboties mākslā. Esmu ļoti pateicīga radošajai komandai, kas Martu iekļāva šajā procesā un bija atbalstoša.”

Pirmizrāde bija pagājušā gada septembrī Rīgā notikušajā laikmetīgās mākslas festivālā “Survival Kit”.

Četras stundas ilgais jaundarbs ir mākslinieku personiska atbilde šim laikam, tajā tiek pausta vēlme atkāpties, nepiedalīties agresiju veicinošajos notikumos, tā vietā aicinot kopīgi nodoties miegam.

Šobrīd kultūra piedzīvo pārbaudījumu un pārvērtēšanas laiku, tāpēc žūrijas atzinība ir liels atbalsts māksliniecei, kura jūtas sadzirdēta un novērtēta.

“Esmu optimiste, redzu iespējas arī tad, kad ir ierobežojumi. Galu galā neesam jau važās. Esmu guvusi atbalstu no rezidences Japānā, kuras izveidotā programma dod iespēju strādāt attālināti un tikties ar dejas māksliniekiem no dažādām pasaules valstīm,” pastāsta horeogrāfe.

Visās nominācijās skatīts veikums divu aizvadīto gadu periodā. Dejas balvai nominēta arī no Liepājas nākusī baletdejotāja Annija Kopštāle par Odetas Odīlijas lomu baletā “Gulbju ezers”.

Mūža balvas dejas mākslā saņēmēji šogad ir dejas pedagoģe, horeogrāfe un Deju svētku virsvadītāja Ingrīda Edīte Saulīte un baletdejotājs, pedagogs Haralds Ritenbergs.

Balvu pasniegšana plānota 29.aprīlī.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz