Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dzejas dienas izskan ar Ojāra Vācieša dzeja

Dzejas dienas izskan ar Ojāra Vācieša dzeja
15.09.2008 18:29

Sestdien, 13. septembrī Liepājas Latviešu biedrības nama Kamerzālē, ar Aivara Zuzāna organizēto pasākumu par godu Ojāra Vācieša 75. jubilejai – ”Kad nez pēc cik tur gadiem/ mani, rīt aizmirsto, atradīs atkal..”, izskanēja Liepājā organizētie Dzejas dienu sarīkojumi. Liepājas Latviešu biedrības nama Kamerzālē Liepājas Tautas teātra ilggadējais aktieris Aivars Zuzāns savu 70.jubileju bija nolēmis aizvadīt cildinot dzejnieka Ojāra Vācieša daiļradi, tādēļ 13.septembra vakarā viņš vienkopus bija pulcējis Ojāra Vācieša dzejas mīļotājus, lai kopā atzīmētu dzejnieka 75. gadu jubileju.

Kā atzīst pats Aivars Zuzāns, tad Ojāra Vācieša dzeja viņam vienmēr ir bijusi tuva un tādēļ Dzejas dienas viņam šķiet ir tā reize, kad jāatceras ne tikai jaunie dzejnieki, bet arī tie, kas veidojuši 20. gadsimta latviešu dzejas krājumu.

Tikšanās reizē aktieris Aivars Zuzāns bija sagatavojis stundu garu programmu ar Ojāra Vācieša dzejas lasījumiem. Kā pārsteigums klātesošajiem, dzejnieka Ojāra Vācieša daiļrades cienītājiem, bija unikālā iespēja dzirdēt Ojāra Vācieša balsi ierakstā, kuru piedāvāja Aivars Zuzāns no savas privātās kolekcijas, kurā ir skaņu plate ar paša dzejnieka lasītu dzeju.

Kā atzina pasākuma apmeklētāji, kopā būšana bija sirsnīga un ļoti veiksmīgs bija arī mākslinieces Daces Lankas vizuālais risinājums, veidojot pasākuma māksliniecisko noformējumu.

Pasākums tika realizēts par Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes ”Kultūras pārvalde” mazo projektu konkursa līdzekļiem.

Anda Birkenberga,
Liepājas Kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz