Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā septembrī ar daudzveidīgu pasākumu piedāvājumu aizritēs Dzejas dienas

No 10.septembra līdz 18.septembrim Liepājā ar īpaši radītu un daudzveidīgu pasākumu piedāvājumu aizritēs Dzejas dienas, aģentūru LETA informēja Liepājas Kultūras pārvaldes projektu vadītāja Ieva Puka.

Liepājā septembrī ar daudzveidīgu pasākumu piedāvājumu aizritēs Dzejas dienas
Foto: Publicitātes
25.08.2021 18:46

LETA

Atslēgvārdi

Godinot dzejnieku Aleksandru Čaku 120.jubilejā, kā Dzejas dienu vadmotīvs izvēlēti dzejnieka vārdi “Sapņo, un tu nebūsi mazs…”. Dzejas mākslai šogad būs veltīti gan publiski pasākumi, kā tikšanās ar dzejniekiem klātienē, gan arī attālināti.

Puka norādīja, ka plašu izzinošu izstāžu un fotostāstu piedāvājumu sagatavojošas Liepājas bibliotēku filiāles. Būs iespēja iepazīt un piedalīties dzejas radīšanas procesā. Kā arī svinīgā ceremonijā tiks pasniegta rakstnieka Egona Līva piemiņas balva “Krasta ļaudis”. Šogad Dzejas dienu vizuālo identitāti veidojusi māksliniece Zane Bluķe.

Dzejas dienu programmu 10.septembrī plkst.20 atklās kamerkoncerts “Čaka spēle” Liepājas muzeja dārzā. Tā māksliniecisko saturu veido Liepājas teātra aktrise Karīna Tatarinova kopā ar mūziķi Robertu Dinteru un mākslinieku Dainaru Albuži. Čaka lomu atveidos Liepājas teātra aktieris Kaspars Kārkliņš. Mākslinieki skatītājiem un klausītājiem piedāvās tieši šim pasākumam veidotu programmu, kas apvienos dzejas, mūzikas un teātra mākslas vienā uzvedumā.

12.septembrī Liepājas muzeja dārzā tiksies jau zināmie un jaunie Liepājas dzejnieki. Pasākums iecerēts kā dzejas pikniks “Saruna ar Čaku” ar dzejas lasījumiem, muzikālu pavadījumu un jauku atpūtu pilsētas vidē.

Pasākumi Liepājas muzeja dārzā apmeklētājiem ir bez maksas. Uz pasākumiem aicināti apmeklētāji, kas ir vakcinēti pret Covid-19 vai to izslimojuši un var to apliecināt ar Covid-19 sertifikātu. Dodoties uz pasākumu, līdzi jāņem arī derīgs personu apliecinošs dokuments. Pie ieejas tiks nodrošināta dokumentu pārbaude.

Vēl Dzejas dienu laikā no 13.septembra līdz 15.septembrim Liepājas Centrālā zinātniskā bibliotēka aicinās uz attālinātu tikšanos ar latviešu literātiem un radošām personībām. 18.septembrī kultūrtelpā “Kursas putni” notiks “Satori” dzejas diskotēka, kuru pasākuma rīkotāji raksturo kā laikmetīgās dzejas radīšanas procesu, dīdžeju lomās būs paši dzejnieki. Dzejas dienu nedēļā tiks atvērts tradicionālais Liepājas literātu un radošo mūziķu kluba “Helikons” žurnāla kārtējais izdevums, kā arī notiks citi pasākumi, piebilda Puka.

Dzejas dienu pasākuma programma pieejama liepaja.lv/dzejasdienas2021

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz