Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dzejas kamols ir atritināts

Dzejas kamols ir atritināts
09.09.2011 07:03

Atslēgvārdi

Dzejas dienu sarīkojumi rit pilnā sparā. Aizvakar un vakar ar lasītājiem tikās gan pašmāju autori, gan viesi Amanda Aizpuriete, Jānis Elsbergs un Uldis Auseklis. Auditorija, ar kuru runāja autori, ir visdažādākā, sākot no maziem skolēniem līdz studentiem un cienījama vecuma dzejas lasītājiem.

Gada trīspadsmito mēnesi meklēja un runča Franča piedzīvojumus izstāstīja un izdziedāja Katoļu pamatskolas ansamblis “Tikai tā” muzikālās pedagoģes Andas Karules vadībā kopā ar aktrisi Viju Mežali. Sarīkojums “It kā netīši, it kā tīši” notika Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas filiālē bērnu bibliotēkā “Vecliepājas Rūķis”.

Uldis Auseklis nolasīja saviem mazajiem klausītājiem pašus jaunākos dzejoļus, kas vēl nekur nav publicēti, un iepazīstināja ar izdotajām grāmatām. Dzejnieks pastāstīja bērniem, kā top dzejoļi un par ko viņš raksta.

Dzejniece Amanda Aizpuriete bija pārsteigta par lielo klausītāju skaitu, kas bija pulcējušies “Promenade Hotel” Hika spīķerī. Tur notika viņas autorvakars “Visu diennakti ziedi”, kuru vadīja aktieris Leons Leščinskis. Noskaņu papildināja mūziķu dueta spēlētās smeldzīgās melodijas. Lielākā daļa no vakara viesiem bija gados jauni cilvēki, studenti un skolēni.

Leons Leščinskis, ievadot sarīkojumu, vērsa uzmanību uz to, ka mums visiem ir ļoti laimējies, ka Latvijā notiek Dzejas dienas, uz kurām labprātīgi vai piespiedu kārtā cilvēki nāk klausīties dzeju. Viņš sacīja, ka dzeja, viņaprāt, ir ārkārtīgi intīma būšana un sieviešu dzeja ir vēl intīmāka. A. Aizpuriete, pirms lasīt savus darbus, teica sanākušajiem, ka viņa ir atradinājusies no tik daudziem klausītājiem, jo Rīgā parasti tik kuplā skaitā cilvēki nesanākot.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 9. septembra numurā.
 #kvards-20110909-08#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz