Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Džilindžers atkal Liepājā!

Džilindžers atkal Liepājā!
10.02.2011 12:47

Liepājas teātrī darbu uzsācis režisors Dž.Dž.Džilindžers – jau martā gaidāmas divas pirmizrādes viņa režijā – komēdija “Šikās kāzas” un kaislības senlaiku garā “Ragana”.

Britu dramaturga Robina Hodona komēdijas pazīstamas visā pasaulē – luga “Šikās kāzas” iestudēta neskaitāmas reizes gan profesionālajos, gan amatieru teātros vairāk nekā 20 valstīs.

Kāzu rīts. Līgavainis pamostas gultā ar kailu meiteni, kas nav viņa izredzētā. Tūlīt jāierodas arī viņa topošajai sievai. Trakākais ir tas, ka viņam ir smagas paģiras un viņš neatceras, kā nokļuvis šādā situācijā. Cenšoties situāciju atrisināt, rodas arvien lielāks haoss. Šī izrāde būs gan smieklīga komēdija, gan aizkustinošs mīlas stāsts…

Šikās kāzas” skatītāju vērtējumam tiks nodotas 4. martā. Iestudējumā piedalīsies Liepājas teātra jaunie aktieri – Mārtiņš Kalita, Gatis Maliks, Agnese Jēkabsone, Signe Ruicēna, Anete Berķe un Ilze Būde.

24. martā pirmizrāde plānota Karla Šēnhera drāmai ”Ragana”, kurai režisors devis apzīmējumu “kaislības senlaiku garā” un kuru izvēlējies veidot Liepājas teātra meistariem – Egonam Dombrovskim, Inesei Kučinskai un Edgaram Pujātam. Austriešu dramaturga Karla Šēnhera luga “Ragana” sarakstīta 1914. gadā, tā izmantota par pamatu arī kino scenārijiem. Tas ir stāsts par vīru un sievu, kuri pelna līdzekļus, pārdodot kontrabandas preces. Pie viņiem ierodas jauns mežsargs, lai abus atmaskotu. Pamazām visi trīs tiek ierauti postošā kaislību virpulī, no kura izkļūt vairs nav iespējams.

Abiem iestudējumiem scenogrāfiju veido Varis Siliņš, bet kostīmus – Ilze Vītoliņa, kustības – Inga Krasovska, bet gaismu partitūru – Mārtiņš Feldmanis.

Līdz šim Dž.Dž.Džilindžers Liepājas teātrī iestudējis 4 izrādes, kas ieguvušas gan skatītāju mīlestību, gan kritiķu atzinību. Šī ir pirmā reize, kad režisors vienas sezonas laikā liepājniekiem piedāvās divas izrādes.

Zanda Borga,
Liepājas teātra literārā padomniece

Foto no Liepajasteatris.lv

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz