Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dzintara āderi sāk pētīt Liepājā

Dzintara āderi sāk pētīt Liepājā
11.08.2011 07:00

Atslēgvārdi

Pirmdien savā pirmajā ekspedīcijā “Jaunais dzintara ceļš” devās kultūras programmas “Rīga 2014” tematiskās līnijas “Dzintara ādere” ekspertu komanda. Brauciens no Rīgas cauri Liepājai veda uz Palangu un Klaipēdu, Jodkranti un Nidu Lietuvā, tad Jantarnaju un Kaļiņingradu Krievijā, lai pēc astoņām dienām noslēgtos Gdaņskā Polijā.

“Dzintara āderes” kuratore, Ārlietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Vita Timermane-Moora uzsvēra, ka šoreiz Liepājā bijusi tikai īsa pietura, jo plašāks un vērienīgāks pētnieciskais brauciens iecerēts nākamgad. Tomēr jau tagad gūti lieliski iespaidi.

“Patiesībā Liepājā šoreiz nebijām domājuši piestāt, tomēr mums puse dienas bija brīva un gribējām to izmantot lietderīgi. Sazinoties ar Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāju Leldi Vīksni, sarunājām dažas lieliskas pieturvietas par dzintara tēmu Liepājā,” stāsta V. Timmermane-Moora. Viņa uzsver, ka rezultāts esot labs –Amatnieku namā lieliska saruna izdevusies ar dzintarnieci Skaidrīti Vasiļēviču, no kuras ekspedīcijas dalībnieki ieguvuši ļoti daudz derīgas informācijas. “Apskatījām arī jūsu garākās dzintara krelles, bet vēl mums jāredz arī “Dzintara pulkstenis”, noteikti jātiekas ar dzintara lasītājiem un tirgotājiem, jāsatiek vēl citi rotu meistari un ļaudis, kam darbs ar dzintaru ir ikdiena,” saka “Dzintara āderes” vadītāja. Tāpat viņa cer, ka pētnieki varēs iepazīties arī ar unikālo iedzintarojumu kolekciju, kas glabājas Liepājas muzejā un jācer, kādreiz būs izlikta arī apskatei visplašākajam apmeklētāju lokam.

Ekspedīcijas galvenais mērķis esot vākt dzintara stāstus un iespaidus no tiem cilvēkiem, kas saistīti ar dzintaru. Pavisam iecerētas vēl vismaz trīs ekspedīcijas, un pētnieki nolēmuši doties arī Vidusjūras virzienā, kā arī apmeklēt Indiju.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 11. augusta numurā.
 #kvards-20110811-10#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz