Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Egona Līva balva “Krasta ļaudis” – Olafam Gūtmanim

Egona Līva balva “Krasta ļaudis” – Olafam Gūtmanim
17.09.2012 07:07

Sestdienas pēcpusdienā Liepāja bija sava veida Latvijas literatūras galvaspilsēta. Mūsu pilsētas viesnīcas “Promenade” Hika spīķerī pulcējās kā jaunie, tā pieredzes bagātie literāti, pedagogi, lasītāji, kultūras dzīves pārstāvji.

Dzejas dienu noslēgumā jau otro gadu godināja Liepājas Kultūras pārvaldes, Latvijas Rakstnieku savienības, Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociācijas un Latvijas Jūras akadēmijas izsludinātā konkursa – Egona Līva piemiņas balvas “Krasta ļaudis” – uzvarētājus.

Katrs no uzvarētājiem saņēma disku ar visu 12 labāko autoru darbu ierakstiem. Pirmo trīs vietu ieguvējus uzrunāja un sveica Jūras akadēmijas rektors Jānis Bērziņš un rakstnieka Egona Līva atraitne Edīte Gūtmane. Trešo vietu ieguva Linda Grīnberga, otro – Dinija Jemeļjanova, pirmajā vietā – Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas audzēkne Megija Līva Pīra. Jauniešu darbu vērtētāji Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītāja Sandra Vensko un Latviešu valodas un literatūras skolotāju metodiskās apvienības vadītājs Normunds Dzintars uzteica skolēnu darbus, sakot: “Balva ir pakāpiens, lai ietu tālāk.”

Galvenos uzvarētājus sveica Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks un viņa vietniece Silva Golde. Šogad Egona Līva piemiņas balvu “Krasta ļaudis” saņēma Andra Manfelde par jūrai veltītu darbu “Ceļojums uz mēnesi: Visbija – Ventspils – Visbija” un Ēriks Lanss par romānu “Vai mēs tiksimies vēlreiz…”. A. Manfelde kautri pauda, ka nu jau viņa, kopš atnākusi dzīvot uz mūsu pilsētu, sāk justies jūras pieradināta.

Tad Uldis Sesks sacīja: “Galvenā balva ir piešķirta īstam liepājniekam, bez kura Liepāja ir kā jūra bez sāls!” Teikums nebija jākomentē, sanākušie saprata, ka galvenās balvas nominācijā “Labākā grāmata – 2012” ieguvējs ir Olafs Gūtmanis. Par viņa grāmatu “Raksti” 5. sējumu. Mūsu dzejas Maestro klātesošie sveica ar aplausiem, kājās stāvot. Olafs Gūtmanis pateicās un sacīja, ka viņš turpina rakstīt.

Egona Zīverta foto

Saņemtās rozes Olafs Gūtmanis iedeva savai dzīvesbiedrei Velgai.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz