Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Egona Līva piemiņas balvai ”Krasta ļaudis” izvirzītas 12 grāmatas

Egona Līva piemiņas balvai ”Krasta ļaudis” izvirzītas 12 grāmatas
Foto: Publicitātes
08.08.2017 16:08

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes”Kultūras pārvalde” izsludinātajam konkursam uz Egona Līva piemiņas balvu ”Krasta ļaudis” nominācijā ”Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs latviešu valodā” izvirzīti 12 literārie darbi, tostarp nominācijai ”Labākais skolu jaunatnes literārais darbs ”Ietin Latviju pasaku villainē””  saņemti 19 darbi, portālu informēja LPPI “Kultūras pārvalde” attīstības projektu vadītāja Daira Bērtule. 

Nominācijai ”Labākā grāmata” grāmatas izvirzījušas četras izdevniecības – apgāds ”Dienas Grāmata” (Māra Zālīte ”Mamma un tētis kūrortā”; Inga Ābele ”Duna”; Laima Kota ”Istaba”; Andra Manfelde ”Virsnieku sievas”; Jānis Einfelds ”Dunduri un dēmoni”; Māris Bērziņš ”Gūtenmorgens. Otrreiz”; Nora Ikstena ”Trīs”; Kristīne Ulberga ”Tur”; Lilija Berzinska ”Lamzaks meklē lamzaku”),  apgāds ”Zvaigzne ABC” (Rimants Ziedonis ”Pastaiga”), izdevniecība ”Lauku Avīze” (Jana Egle ”Gaismā”) un izdevniecība ”Sava grāmata” (Aina Pāvulīte ””Biju savā latviešu mētelītī tā pārsalusi…”:Atmiņu stāsti. Vēstis no 20.gadu simteņa”). 

Iesniegtos darbus izvērtēs Arno Jundze, rakstnieks un Latvijas Rakstnieku savienības Valdes priekšsēdētājs; Anda Kuduma, Dr. philol., Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes docente; Linda Zulmane, Mg. philol., Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītājaun Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes lektore; Edgars Lāms, Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes profesors un Nauris Lazdāns, Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes ”Kultūras pārvalde” vadītāja vietnieks. 

Savukārt, iesniegtos skolēnu darbus vērtēs Normunds Dzintars, Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotājs, Baiba Lāma un Valda More – latviešu valodas un literatūras skolotājas, kā arī Linda Zulmane un Sandra Okuņeva – Liepājas Universitātes lektores. 

Svinīga Egona Līva piemiņas balvas ”Krasta ļaudis” pasniegšana  notiks Liepājā 2017. gada 16. septembrī. 

Egona Līva piemiņas balvu ”Krasta ļaudis” pasniedz ar mērķi veicināt interesi par latviešu literatūras klasiķi Egonu Līvu un viņa literāro mantojumu un devumu jūrniecības popularizēšanā. Konkurss aktualizē latviešu autoru darbus un akcentē jaunāko devumu latviešu literatūrā.

Iepriekšējā gadā E. Līva balvu saņēma rakstniece Inese Zandere.

Kā ziņots iepriekš, līdz šī gada 28. jūlijam Latvijas izdevniecības tiek aicinātas pieteikt konkursam atbilstošāko prozas grāmatu, kas ne tikai ir tapusi un izdota pērnā gada otrajā pusē un šogad, bet arī ietver patriotisma, latviskuma, jūrniecības un sabiedrībā notiekošo procesu aktualizēšanu un popularizēšanu, savukārt, Latvijas mācību iestāžu audzēkņi aicināti rakstīt un iesniegt literārās pasakas, kas atbilst konkursa moto ”Ietin Latviju pasaku villainē”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz