Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Emīlija Benjamiņa dodas uz Liepāju

Emīlija Benjamiņa dodas uz Liepāju
21.10.2009 11:06

Atslēgvārdi

Trīs rudens vakarus 27., 28. un 29. oktobrī plkst. 19:00 viesnīcā “Promenade Hotel” varēs sastapt Latvijas pirmās brīvvalsts nekronēto karalieni Emīliju Benjamiņu. Jo, uzsākot otro sezonu, viesizrādēs ir devusies monoizrāde “Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam.”.

Izrāde, kas pirmizrādi piedzīvoja š.g. 9. aprīlī, ir stāsts par vienu no Latvijas pirmās brīvvalsts ietekmīgākajām sievietēm, uzņēmēju Emīliju Benjamiņu. Tā stāsta par avīžu pārdevēju, kura kļuva par Latvijas pirmo lēdiju. Par sievieti, kas ar avīzēm, reklāmām, romāniem un modi uzbūvēja sev karaļvalsti Latvijā. Tas ir stāsts par mīlestību un varu, no revolūcijas līdz diktatūrām.

Izrādes scenārija autore un režisore ir Baņuta Rubesa, Emīlijas lomā aktrise Indra Burkovska.

Uzveduma apakšvirsrakts ir “Izrāde ar mūziku un pastaigu”, tai ir trīs daļas, kas notiek dažādās telpās – skatītājiem ir iespēja iejusties diametrāli pretējās noskaņās – no pamestas telpas aukstā tukšuma līdz greznai pieņemšanai pie Emīlijas Benjamiņas, kur skan dzīvā mūzika. “Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam” līdzinās brīvai improvizācijai, kurā skatītājs ir iesaistīts interesantā dialogā, ļaujot viņam it kā nejauši kļūt par līdzdarbojošos personāžu. Izrāde ir izzinošs notikums un reizē brīnišķīga atpūta.

Liepājā izrādes mājvieta ir viena no modernākajām pilsētas viesnīcām, kas iekārtota vēsturiskā 18. gs. beigās celtā spīķeru ēkā un ir saglabājusi iepriekšējo gadsimtu gaisotni.

Emīlijas Benjamiņas stāsts norisināsies ēkas cēlāja un pirmā īpašnieka vārda nosauktajā Hika zālē, kas izrādes gaitā pārtaps par trim dažādām telpām.

Izrādes vēsturiskajā Benjamiņas namā Kr.Barona ielā 12 sāksies š.g. novembrī.

Laila Baumane,
Izrādes producente

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz