Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Emocijas šļācās kā ūdens

Emocijas šļācās kā ūdens
11.07.2010 16:09

Linda Pūce

Ar dziedātāju spontāni saorganizētu ūdens salūtu, kas, iespējams, televīzijas skatītājiem nemaz nebija pamanāms, sestdienas vakarā beidzās X Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koru lielkoncerts “Mana zeme – zemīte skaistā!”.

Bet dejotāji svētdien vēl trīsdesmit grādu karstumā izturēja divus skatītāju pārpildītus koncertus “Deja kāpj debesīs”.

Liepājnieku un tuvāko novadu dziedātāju balsis sestdien iekļāvās 16200 dziedātāju kopkorī Mežaparka lielajā estrādē. Koncerta svinīgais sākums ar simts gadus seno ”Gaismas pili” jauniešu auditorijai likās mazliet gaudens un varēja manīt ka dziedātāji tā pa īstam atraisījās, skanot mūsdienu komponistu − Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa, Jāņa Lūsēna, Ērika Ešenvalda un Mārtiņa Brauna dziesmām, kurās piedalījās arī pazīstami solisti. Skanēja itin labi, tikai dažādi misēkļi atgadījās virsdiriģentiem – jau ģenerālmēģinājumā kļūdu pieļāva Arvīds Platpers, bet koncertā kaut kas ar ritmu sajuka Jānim Erenšteitam un vairākas dziesmas izskanēja ar ”negludumiem”. Balonu salūts koncerta izskaņā bija aizkustinošs, bet divējādas sajūtas izraisīja pašu dziedātāju saorganizētais ūdens salūts estrādē. Izmēģinājuši spēkus ģenerālmēģinājumā jaukto koru puiši koncertam jau bija sagatavojušies labāk un drīz vien ūdens šļācās pa visu estrādi, izmērcējot pašus dziedātājus no galvas līdz kājām. Pēc šādām izdarībām gan daudzi dziedātāji estrādi steidza atstāt un tā īsti neizdevās arī pēc koncerta paredzētā sadziedāšanās ar skatītājiem, lai gan atceļā no Mežaparka, dziesmas tradicionāli skanēja arī sabiedriskajā transportā.

Bet deju koncertā, kas vakar norisinājā stadionā ”Daugava” 13760 dejotāju izdejoja 23 bērnišķīgi rotaļīgas, jauneklīgi romantiskas un latviski azartiskas dejas, kā arī piecas novadu deju programmas, tostarp Kurzemes ”Sadancošanās Pētertirgū”. Deju laukumā karstajā saulē dažādu paaudžu horeogrāfu radītos soļu rakstus virknēja pavisam mazi dejotāji, jaunieši un deju skolotāji.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz