Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Entuziastu uzdrīkstēšanās

Entuziastu uzdrīkstēšanās
Foto: Egons Zīverts
09.01.2018 07:00

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Aptuveni gadu lolota, pie skatītājiem nonākusi izstāde “Četri elementi”. Ar to plašākai publikai sevi pieteikuši četri fotoentuziasti, domubiedri Ilona Gabaliņa-Kila, Ilga Lasmane, Normunds Kaprano un Rolands Drāznieks. “Tas ir pats sākums. Pēc tam, kad tagad no tāda maza piemājas celiņa esat izbraukuši uz tā lielā, jums sāksies tas īstais ejamais ceļš, kurš ir tāls,” izstādes atklāšanā sacīja tās “krusttēvs”, pieredzējušais fotogrāfs Jānis Vecbrālis.

Fotogrāfija ir izstādes autoru aizraušanās un vaļasprieks, iespēja radoši izpausties ārpus darba, kas nevienam no viņiem nav saistīts ar mākslām. I. Gabaliņa-Kila strādā par grāmatvedi, I. Lasmane ir uzņēmuma “Lauma Lingerie” vadošā šūšanas tehnoloģe, N. Kaprano strādā “Latvijas gāzē” un R. Drāznieks – autoservisā. Trīs no viņiem, izņemot Rolandu, ir Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra fotostudijas “Fotast” dalībnieki, visi četri pie J. Vecbrāļa beiguši fotokursus, katrs pie viņa mācījies citā laikā, taču visi iesaistījušies Jāņa izveidotajā domubiedru grupā “Liepājas pozitīvie” un labprāt piedalās dažādos fotoplenēros un citās aktivitātēs. Šajā domubiedru kopā ar satuvinājušies.

Ideja par izstādi pieder Ilonai, kura teikusi, ka pietiek rādīt savas fotogrāfijas sociālajos tīklos, laiks parādīties taustāmā veidā, “vienreiz tas solis jāsper”. “Izdomājām, ka interesantāk ir, ja ir divi vīrieši un divas sievietes,” viņa stāsta, kā nejauši izveidojies kvartets. No izstādes ieceres līdz īstenošanai pagājis aptuveni gads. Pārvarēta neticība sev, pirmoreiz tikts galā ar organizatoriskiem jautājumiem, līdz šim autori piedalījušies tikai kopizstādēs, bet nu iepazinuši, ko nozīmē sarīkot izstādi – atlasīt fotogrāfijas, pasūtīt tās, atrast izstādei telpas u.tml. “Bija pesimisms, bija optimisms, bija milzīgas cerības, daži sirmi mati, dažas negulētas naktis,” izstādes atklāšanā ar smaidu sacīja I. Gabaliņa-Kila.

Liepājas muzeja filiāles “Liepāja okupāciju režīmos” izstāžu zālē fotogrāfi apdzīvojuši katrs savu sienu. Un katrs no viņiem pievērsies citai tematika. Visi četri izstādes autori jeb elementi ir gandarīti, ka ieceri par izstādi izdevies īstenot, un cer, ka fotogrāfijas patīk ne vien viņiem pašiem, bet arī skatītājiem. Izstāde “Četri elementi” Liepājas muzeja filiālē apskatāma līdz 4. februārim.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 9. janvāra numurā.

#kvards-20180109-09#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz