Sestdiena, 18. maijs Inese, Inesis, Ēriks
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Es dzīvoju starp ezeru un jūru”

“Es dzīvoju starp ezeru un jūru”
11.11.2009 13:52

Svētdien, 15. novembrī, pulksten 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama Kamerzālē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas teātris, režisore Ināra Kalnarāja, visus ielūdz uz literāri muzikālu uzvedumu “Es dzīvoju starp ezeru un jūru” ar Olafa Gūtmaņa prozu un dzeju.

Uzveduma “Es dzīvoju starp ezeru un jūru” režisore Ināra Kalnarāja apgalvo, ka neviens no rakstniekiem tā nemīl Liepāju kā Olafs Gūtmanis, to ikviens var sajust lasot viņa darbus, kuri caurvīti šīs lielās beznosacījuma mīlestības.

Arī jaunākajā darbā “Mencava” (par Mencavu savulaik sauca Liepāju.), pēc kura fragmenta izlasīšanas režisorei arī radās ideja par uzvedumu, katrā rindiņā jūtams, ka tā tapusi no sirds mīlot.

Ināra Kalnarāja atklāj, ka literāri muzikālajā uzvedumā “Es dzīvoju starp ezeru un jūru” aktieri uzburs ainiņas no pagājušiem laikiem Mencavā, parādot kāds ir liepājnieks un cilvēks kā tāds, ļaujot skatītājam pabūt gan Rožu laukumā, gan zvejnieku pulkā kādā krodziņā.

Skatītājus ar Olafa Gūtmaņa prozu un dzeju no vairākiem krājumiem, kā arī ar pazīstamām dziesmām un dejām, kuras nav izvēlētas nejauši, bet rastas darbā “Mencava”, priecēs Liepājas Tautas teātra aktieri – Sandra Okuņeva, Īrisa Dinķīte, Inese Geriņa, Dace Rūse, Baiba Petrovska un Santa Grabovska, Arvīds Kreināts, Aivars Zūzāns, Andris Svars, Almants Bergmanis, Gints Vīksna, Bruno Bergs un Edvīns Rūsis. Scenogrāfiju veidojusi Dace Lanka.

Anda Birkenberga,
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz