Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Festivālā “Līvas ciems” varētu piedalīties ap 200 amatnieku un ražotāju

Festivālā “Līvas ciems” varētu piedalīties ap 200 amatnieku un ražotāju
05.05.2011 12:23

Atslēgvārdi

Tradicionālajam kultūras un amatniecības festivālam “Līvas ciems”, kas Liepājā notiks no 20.maija līdz 22.maijam, pieteicies vairāk nekā simts amatnieku un ražotāju, informēja festivāla režisore Dace Gruntmane.

Viņa pastāstīja, ka šogad pirmo reizi tirgošanās vienlaikus ar plašu kultūras programmu Liepājā notiks trīs dienas, un prognozē, ka festivālā “Līvas ciems” piedalīsies vismaz 200 amatnieku un ražotāju.

“Daudzi amatnieki no attālākām Latvijas vietām Liepājā ieradīsies tieši tāpēc, ka tirgus šogad notiks trīs dienas, nevis vienu, kā tas bija iepriekš,” informēja Gruntmane atzīstot, ka iepriekš organizatoriem bijušas bažas par to, vai izmaiņu dēļ dalībnieku nebūs mazāk. Izrādās, ka amatnieki mūsu ideju akceptēja un atzina, ka viņiem neatmaksātos ierasties Liepājā, ja tirgus notiktu tikai vienu dienu.

Gruntmane cer, ka šogad festivālam izdosies piesaistīt vairāk apmeklētāju no citām Latvijas pilsētām, kā arī ārzemēm. Viņa atzīst, ka pērn pasākuma budžets ir bijis ļoti mazs un bijušas šaubas par tā tālāku pastāvēšanu.

Šogad īpaši esot domāts par to, kā pasākumam piesaistīt jaunus cilvēkus. Festivāla laikā būs modes dizaineru nometne, kurā savu dalību akceptējuši vairāki Latvijā atzīti modes mākslinieki, un notiks modes demonstrējumi, modes kolekciju pārdošana un “vintage” tirdziņš.

Savukārt “Līvas ciema” etnomūzikas festivālā “Liiv riek”, kas tulkojumā no līvu valodas nozīmē smilšu ceļš, savu dalību apstiprinājušas tādas grupas kā “Skyforger”, “Auļi”, “Dzelzs Vilks”, “DER”, “Vagilased” no Igaunijas un “Žalvarinis” no Lietuvas.

Festivāla “Līvas ciems” ietvaros notiks amatnieku nometnes, no Latgales tiks atvests un uzstādīts ceplis, kurā taps keramikas izstrādājumi, notiks amatu prasmju demonstrējumi un dažādu lietišķās mākslas izstrādājumu tirdzniecība. Būs arī iespēja degustēt un iegādāties latviešu tradicionālos ēdienus.

Jau ziņots, ka Liepājā notiekošais un apmeklētāju iecienītais “Līvas tirgus” šogad attīstījies līdz tradicionālās kultūras un amatniecības festivālam “Līvas ciems”, kas Liepājā norisināsies trīs dienas – no 20.maija līdz 22.maijam.

Amatnieki un ražotāji savu dalību festivālā “Līvas ciems” var pieteikt līdz 9.maijam.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz