Trešdiena, 22. maijs Emīlija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Festivālā “Via Baltica” uzstāsies stīgu kvartets “Euphonia”

Festivālā “Via Baltica” uzstāsies stīgu kvartets “Euphonia”
09.08.2011 14:16

Festivāla Via Baltica noslēguma koncertā 27. augustā viesnīcā Promenade Hotel Hika zālē uzstāsies viens no Baltijas reģionā labākajiem stīgu kvartetiem – Euphonia, portālu informē festivāla pārstāve Dace Bluķe.

Tie ir četri orķestra Kremerata Baltica vadošie mūziķi, kuri kā kvartets kopā spēlē jau kopš 2003. gada, uzstājušies kopā ar izcilākajiem mūslaiku solistiem un saņēmuši Latvijas valsts augstāko apbalvojumu mūzikā – Lielo mūzikas balvu.

Stīgu kvartets ir visas kamermūzikas centrālā ass, jo ap to organizējas viss kamermūzikas žanrs. Par “Euphonia” četriem mūziķiem saka: “Viņu kvalitāte ir ārkārtīgi liela mīlestība uz mūziku, nerimstoša enerģija strādāt pie vissīkākajām detaļām. Viņi mēģinās četras reizes vairāk, ja būs nepieciešams, un panāks kvalitāti, kuru iedomājušies kā ideālu.”

Kvarteta līdere pirmā vijole Eva Bindere ir “Kremerata Baltica” koncertmeistare. Kvarteta otrā vijole Andrejs Goļikovs papildinājies Vīnes Mūzikas un mākslas augstskolā. Altists Daniils Grišins – Jurija Bašmeta Starptautiskā altistu konkursa uzvarētājs un speciālbalvu laureāts – savu meistarību kaldinājis Ņižņijnovgorodas konservatorijā. Čellists Pēteris Čirkšis pēc studijām Latvijas Mūzikas akadēmijā un Vīnes Mūzikas un mākslas augstskolā darbojies galvenokārt kā orķestra “Kremerata Baltica” mūziķis. “Euphonia” spilgtākie radošie sasniegumi – koncerti “Kremerata Baltica” festivālos Siguldā, Gidona Krēmera festivālā Lokenhauzā Austrijā, festivālā “Les muséiques Basel” Šveicē, Jurija Bašmeta festivālā “Elba” Itāljā, koncertos Kopenhāgenā “Black Diamond” hallē.

Euphonia labprāt sadarbojas kopā ar pasaulē labi zināmiem komponistiem un solistiem. Starp tiem minami gan komponisti Pēteris Vasks, Sofija Gubaiduļina, Gija Kančeli, gan pianisti Katja, Vestrads Šimkus, Jakobs Katsnelsons, altisti Maksims Risanovs, Jurijs Bašmets, Mikhails Berezņitskijs, čellisti – Sola Gabeta, Kristīne Blaumane un citi.

Liepājas koncertā būs klausāms Vaska pēdējais stīgu kvartets, ko komponistam pasūtījuši slavenie ņujorkieši – “Kronos” kvartets, Kančeli “Nakts lūgšanas”, kuru interpretāciju tieši Euphonia izpildījumā pats komponists vērtējis kā vienu no labākajām un Franča Šūberta 16 gadu vecumā tapušo kvartetu, kurš līdz šodienai tiek uzskatīts par vienu no labākajiem instrumentālās mūzikas sacerējumiem, kas komponēts tika agrā jaunībā.

“Visi tā dalībnieki ir lieliski mūziķi, kaislīgi kamermūzikas atskaņotāji un ļoti pieredzējuši instrumentālisti. Viņu prasme un acīmredzamā apņēmība ļauj kvartetu Euphonia atzīt par vienu no labākajiem kvartetiem Baltijas reģionā. Nav šaubu, ka auditorija visā pasaulē novērtēs viņu muzicēšanu” teicis orķestra Kremerata Baltica dibinātājs un vadītājs, vijolnieks Gidons Krēmers.

Atgādinām, ka No 21. līdz 27. augustam Liepājā Hika zālē viesnīcā Promenade Hotel notiks pieci festivāla Via Baltica koncerti. Biļetes iegādājamas biļešu servisa kasēs visā Latvijā un internetā biļešuserviss.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz