Trešdiena, 15. maijs Sofija, Taiga, Airita, Arita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Folkloras centrs “Namīns” 2013. gadā durvis ver daudz biežāk

Folkloras centrs “Namīns” 2013. gadā durvis ver daudz biežāk
27.02.2013 14:48

Atslēgvārdi

2013. gads iezīmē desmitgadi kopš Liepājas aktrišu biedrība ”Atštaukas” sāka saimniekot Bāriņu ielas senajā namiņā (Kungu ielas ēku komplekss), izveidojot folkloras centru ”Namīns”.

Ar stūrgalvību, lielu pacietību un pārliecību par folkloras centra nepieciešamību ”Atštaukas” palīdzējušas lieliem un maziem liepājniekiem, kā arī pilsētas viesiem iepazīt latviešu tradīcijas, mutvārdu daiļradi, kā arī dažādas amatu prasmes.

Vēl līdz 2012. gadam folkloras centrs ”Namīns” bija privātīpašuma apgrūtināts. Tas prasīja lielus finanšu ieguldījumus no Liepājas pašvaldības, Valsts Kultūrkapitāla fonda un citiem līdzfinansētājiem. ”Namīnam” bijuši vairāk labvēļu nekā nelabvēļu, tāpēc tas pratis noturēties desmit gadus.

2012. gads atnesa patīkamas pārmaiņas un jaunas cerības. Liepājas pašvaldība iegādājās ēku kompleksu Kungu ielā, kurā ietilpst arī mazais namiņš. Ēkā ir sakārtotas komunikācijas, nams pievienots centralizētajai pilsētas apkures sistēmai, sakārtots jumta segums. Tas viss būtiski atvieglo saimniekošanu senajā būvē un ļauj plānot daudz aktīvāku pasākumu norisi folkloras centrā ”Namīns”.

Biedrība ”Atštaukas”  ir izstrādājusi aktivitāšu plānu, kas galvenokārt piesaistītas latviešu gadskārtu svētkiem. Tā ir tematiska piesaiste, kas ļauj attīstīt pietiekoši plašas tradicionālās kultūras aktivitātes.

Februārī folkloras centrā ”Namīns” darba dienās notika Meteņu radošās nodarbības un folkloras skolas.

Šobrīd katru darba dienu, izņemot piektdienu no pulksten 14:00 līdz 17:00 notiek gatavošanās Lielai dienai. Ikviens interesents tiek aicināts uz radošām nodarbībām, lai iepazītu Lielās dienas tradīcijas, mutvārdu daiļradi un ticējumu nozīmi.

Pati Lielā diena folkloras centrā tiks svinēta 21. martā pulksten 17:00.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz