Trešdiena, 15. maijs Sofija, Taiga, Airita, Arita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Folkloras kopa pārstāv Liepāju starptautiskā folkloras festivālā Prāgā

Folkloras kopa pārstāv Liepāju starptautiskā folkloras festivālā Prāgā
10.08.2007 09:59

0

Atslēgvārdi

Folkloras kopa ”Atštaukas” ir atgriezušās no starptautiska folkloras festivāla ”Prāgas folkloras dienas” , kas norisinājās laika posmā no 26. līdz 28. jūlijam Prāgā. Festivālā piedalījās 27 kolektīvi no tādām valstīm kā Itālijas, Vācijas, Portugāles, Šveices, Austrijas, Grieķijas un citām. ”Folkloras kopas ”Atštaukas” dalībnieces ir gandarītas par iespēju piedalīties šajā labi organizētajā festivālā, kur uzstāšanās sniedza prieku par skatītāju neviltoto interesi, kā arī ļāva iegūt pieredzi, iepazīstoties ar citu tautu tradicionālās kultūras pasniegšanas veidiem. ”Atštauku” sniegumam vispietuvinātākā bija tieši Prāgas kolektīva uzstāšanās, tomēr klātesošie atzina, ka folkloras kopa ”Atštaukas” ir patīkami pārsteigusi publiku, jo bijušas visjestrākās un visu paveikušas ar savām balsīm”, atzīst kopas vadītāja Ināra Kalnarāja.

Festivāla programma bija piesātināta un ļāva gūt plašu priekšstatu par dažādu tautu kultūru un veidiem, kā tradicionālās kultūras kolektīvi piesaista sabiedrības uzmanību tradicionālajām vērtībām.

Folkloras kopa ”Atštaukas” nodibināja arī kontaktus, kas nodrošina iespēju dalībvalstu kolektīviem tikties atkārtoti Liepājā vai kādā no citām Eiropas valstu pilsētām.

Folkloras kopa ”Atštaukas” festivālā piedalījās, piesaistot Valsts Kultūrkapitāla fonda, Latvijas Teātra darbinieku savienības, Liepājas pilsētas Domes Ārējo sakaru un protokola daļas, kā arī Kultūras pārvaldes līdzfinansējumu.

Ināra Kalnarāja,
Folkloras kopas ”Atštaukas” vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz