Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Foto: Arēnā “Rīga” aizvadīts skatuviskās dejas lielkoncerts “Balts”

Vakar arēnā “Rīga” notika skatuviskās dejas lielkoncerts “Balts”, informē Latvijas Nacionālā kultūras centra sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Ertmane.

04.07.2023 16:34

LETA

Deju jaunrades koncertuzvedums, kurš veidots ar jaunu mūziku, jaunām horeogrāfijām un jaunu māksliniecisko risinājumu, kurā saplūst skatuviskā deja un latviešu tēlotāja māksla. Cauri vijas balts pavediens, kā ceļš no kura sākt, veidoties un nenomaldīties, kuru ņemt par pamatu un kurā būt nemitīgā attīstībā, koncerta sižeta līniju iezīmeja Ertmane.

Dažādības pilns 18 horeogrāfu kopdarbs ar 18 jaunām dejām, kas atklāj septiņas latvietim svarīgas būtības – bērnība, daba, darbs, zeme, dzīvošana, tīrradnība un esība.

Deju koncepcijas mākslinieciskie vadītāji ir Dace Adviljone, Reinis Rešetins un Taiga Ludborža, režisore Inga Cipe un videoscenogrāfe Ineta Sipunova.

Dejas lielkoncertā “Balts” Liepāju pārstāvēja Tautas mākslas un kultūras centra VPDK “Rucavietis” (vadītāja Vineta Egliena), Liepājas Bērnu un jaunatnes centra tautas deju ansambļa “Vaduguns” divi kolektīvi (vadītāja Inta Blumbaha), Liepājas Universitātes tautas deju kolektīvs “Banga” (vadītāja Kristīne Kārkliņa) un VPDK “Bandzenieki” (vadītāja Kristīne Kārkliņa).

Kā vēstīts, Rīgā no 20. jūnija līdz 9. jūlijam norisinās XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki. Dziesmu un deju svētku laikā notiks 60 pasākumi 20 norises vietās. Svētkos piedalīsies 40 000 dalībnieki, savukārt svētkus varētu apmeklēt vismaz 500 000 interesentu.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki notiek tradīcijas 150 gadu jubilejas zīmē.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz