Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Foto: Hoijerē valdzināja ar sveču gaismu un baroka mūzikas skaņām

Trešdien, 6. decembrī, Liepājas 17.-19. gadsimta interjera muzejs “Hoijeres kundzes viesu nams” aicināja uz ekskursiju sveču gaismā un baroka laika kamermūzikas koncertu “Baroka mūzikas skaņas Hoijerē”, kurā uzstājās klavesīniste Aina Kalnciema un aktrise Leornarda Ķestere-Kļaviņa.

07.12.2023 12:50

liepajniekiem.lv

Sveču gaismas ekskursijā Hoijeres nama stāstnieki apmeklētājus aizveda gadsimtus senā pagātnē, iepazīstinot ar vakara gaitām un novakares paradumiem, kā arī ar nama vēsturiskajiem interjeriem un priekšmetiem, vēsta Liepājas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Rasa Zālīte.

Vakara otrajā daļā baroka laika komponistu skaņdarbus uz 1685. gada Holandes instrumenta – virdžināla – kopijas, kas uz Liepāju atceļoja kopā ar klavesīnisti, izpildīja Aina Kalnciema.

Pievienojoties aktrisei Leonardai Ķesterei-Kļaviņai, programmā izskanēja arī divas mīlas dziesmas senfranču un senangļu valodās no Kurzemes hercogienes Luīzes Šarlotes dziesmu grāmatas.

Koncerta laikā abas mākslinieces savus priekšnesumus papildināja ar stāstījumiem par klavesīnu, skaņdarbiem un Luīzi Šarloti no Brandenburgas – Brandenburgas markgrāfieni, Kurzemes un Zemgales hercogieni, hercoga Jēkaba Ketlera sievu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz