Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Foto: Liepāja un Portugāles pilsēta Evora veidos ciešu sadarbību Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu realizācijā

Lai stiprinātu starptautiskās attiecības, veicinātu ciešāku un praktiskāku divu Eiropas kultūras galvaspilsētu 2027. gadā – Liepājas un Evoras Portugālē projektu koordināciju, abas pilsētas nolēmušas veidot ciešu sadarbību Eiropas kultūras galvaspilsētu programmu realizācijā, informē “Nodibinājuma Liepāja 2027” sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

04.10.2023 10:18

LETA

Jau šī gada sākumā, parakstot memorandu par sadarbību starp Liepāju un Evoru, pilsētas apņēmās veicināt savstarpējo sadarbību projektu “Liepāja 2027” un “Evora 2027” īstenošanā.

Lai pārrunātu jau konkrētas sadarbības formas un dažādu nozaru projektu realizāciju, pirmdien un otrdien Liepājā darba vizītē viesojās “Evora 2027” komanda un Evoras domes priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Varels.

Vērtējot tikšanos Liepājā, Evoras pilsētas vicemērs Varels atzina, ka Evora un Liepāja pirmajā brīdī šķiet tik atšķirīgas, taču abām pilsētām ir daudz kopīga, tai skaitā viens izaicinājums būt par Eiropas kultūras galvaspilsētu 2027.gadā.

“Šīs bija neticamas dienas, vērtīgas sarunas, lieliska dalīšanās savstarpējā pieredzē un nenovērtējama zināšanu apmaiņa,”

pauda Varels.

Divās dienās Evoras pārstāvji tika iepazīstināti ar kopējo Liepāja 2027 programmu, klātienē apskatīja Liepājas, Dienvidkurzemes un Kuldīgas novada būtiskākos kultūras un tūrisma objektus, notika tikšanās ar Liepājas domes, Kuldīgas novada un Dienvidkurzemes novada vadību, kolēģiem no izpilddirekcijas un vietējiem kultūras nozares speciālistiem.

“Evora 2027” komandas vadītāja Paula Mota Garsija uzskata, ka vizīte Liepājā bija ne tikai laba pieredze, bet ļāva arī daudz veiksmīgāk ieskicēt kopīgos sadarbības modeļus ar skatu 2027.gadā.

Klātienes vizīte sniedza iespēju pamatīgāk iedziļināties katras pilsētas kultūras un mākslas programmās, saprast līdzības, atrast kopīgos saskares punktus.

Neskatoties uz daudzajiem kilometriem, kas šķir abas pilsētas, tām ir daudz kopīga, kas satuvina un vieno, secināja Garsija.

Lai gan pilsētas atrodas katra savā Eiropas galā, tām ir daudz saskares punkti, īpaši kapacitātes stiprināšanas, Eiropas dimensijas jautājumos un dažādu citu jomu kontekstā.

“Nodibinājums Liepāja 2027” valdes priekšsēdētāja Inta Šoriņa, rezumējot tikšanos, atzina, ka, neskatoties uz to, ka Liepāja atrodas ziemeļos un Evora dienvidos, programmu koncepti ir pārsteidzoši līdzīgi.

Vienojošā stīga ir abu pilsētu aktualitāte – iedzīvotāju vēlme dzīvot līdzsvarā.

“Sadarbība ar Evoras komandu veidojas ļoti produktīva –

portugāļi ir mums viegli saprotami, atvērti, ar līdzīgu izpratni par Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 projektu virzību.

Evoras, Liepājas un apkārtesošo reģionu izaicinājumi ir vienojoši, tāpat mūs spēcīgi vieno kopējā izpratne, ka kultūra ir galvenais virzītājspēks ikvienas apdzīvotas vietas attīstībai un būtiski ietekmē kopējos sociālekonomiskos procesus,” akcentē Šoriņa.

Darba sarunu laikā tika apspriesti dažādi potenciālie sadarbības projekti ar mērķi stiprināt kultūras organizāciju un kultūrizglītības iestāžu profesionālo kapacitāti, nodrošinot profesionāļu un speciālistu apmaiņas programmas šajās jomās.

Tāpat paredzēts kopīgi organizēt starpnozaru pasākumus kultūrā, īpaši digitalizācijas, izglītības, radošo industriju un citās saistītajās nozarēs.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz