Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Foto: Mākslas salonā “Ludviķis” atklāta gleznu izstāde “Rozes, rozes…”

Mākslas salonā “Ludviķis” skatāma Liepājas mākslinieku gleznu izstāde “Rozes, rozes…”, kas veltīta pilsētai dzimšanas dienā.

09.04.2024 05:40

liepajniekiem.lv

“Nākampavasar es gribētu jūras tēmu,” atklāšanā piesacīja salona namatēvs Aivars Kleins. “Tā ka pa visu šo gadu uzgleznojiet,” viņš mudināja.

Izstādes atklāšanā bija sastopams vairums mākslinieku, kuru darbi rotā “Ludviķa” galerijas sienas – Irina Tīre, Edīte Bernatoviča, Aldis Kļaviņš, Gunta Krastiņa u.c.

Kopskaitā skatāms 18 dažādu paaudžu mākslinieku veikums. Cik dažādi autori, tik dažādi arī viņu darbi.

A. Kleins, atklājot izstādi, gremdējās atmiņās: “Nākamgad mūsu galerijai “Klints” būtu 30 gadi, arī plenēram. Mēs ar sievu esam “recidīvisti”, astoņus gadus pēc “Klints” iepauzējām un ienācām šeit.

Kad mums vēl bija “Klints”, taisījām izstādes “Pie jūras dzīve mana”, konkursa izstādes un visu ko citu. Bet visam jau kādreiz jābeidzas.

Šeit esam jau septīto gadu, un tieši iniciētā izstāde, kur uzrunājam Liepājas māksliniekus, manuprāt, ir otrā. Un arī ar ziediem. Bija saulespuķes.”

Šādas tikšanās reizes ir nepieciešamība, uzsvēra A. Kleins.

“Māksliniekiem vajag komunicēt. Vajag bukņīt citam citu. Ja nav vides, kā zivīm, kā dzīvniekiem, tad enerģija nerodas. Ir jābūt kustībai.”

“Var jau svinēt ilgi,” A. Kleins nemulsa, ka pilsētas dzimšanas diena jau pagājusi, bet izstāde “Rozes, rozes…” savu atklāšanu piedzīvo tikai šomēnes.

Kā tad svētki bez ziediem! Tādēļ izvēlēta šī tēma. “Vēl mazliet atgādina par Mākslas dienām. Aprīlī kādreiz tādas bija. Mēs, vecie buki, to atceramies.”

“Es gribētu teikt, ka dažādībā ir tas skaistums,” A. Kleins novērtē ikvienu izstādes dalībnieku.

“Mākslā visiem nav jābūt vienādiem, gluži pretēji. Tad jau būtu neinteresanti.”

Kuplā kompānijā satikušies, Liepājas mākslinieki ar prieku izbaudīja atkalsatikšanos un mākslas maģiju. Un rozes, rozes, rozes – tik dažādas kā mēs paši, izstādi raksturoja māksliniece Maira Markuševska.

Pateicībā par to, ka “uzturi mākslas garu Liepājā”, viņa A. Kleinam dāvāja cepuri saulainā krāsā, piesakot: “Lai tev vienmēr labs noskaņojums un tā tevi iedvesmo!”

Ciemkukuli bija sagatavojuši arī citi izstādei piederīgie – pateicībā A. Kleinam un viņa dzīvesbiedrei Ingai par sagādātajiem svētkiem.

Izstāde “Ludviķī” aplūkojama līdz 11. maijam.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz