Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Foto: Mirdza Grauduže izdevusi grāmatu “Dvēseles stāsts”

Dzejniece un komponiste Mirdza Grauduže izdevusi savu grāmatu “Dvēseles stāsts”. “Nekad neko nevar zināt, kas tālāk dzīvē notiks,” viņa skaidro, kādēļ tagad izlēmusi izdot grāmatu. Vēlējusies, lai komponētās dziesmas un sacerētie dzejoļi paliek citām paaudzēm.

30.10.2023 05:30

liepajniekiem.lv

“Teiciens – neturi sveci zem pūra – ir pareizs. Laid ārā! Un es to arī izdarīju,” par notikušo M. Grauduže pauž prieku, un rezultāts pašai ļoti patīkot.

“Savas dzīves laikā esmu daudz rakstījusi mūziku un komponējusi, un tā man notis, ar roku rakstītas, stāvēja.

Šogad izdomāju, ka vajag izdot grāmatu.”

Pie tās ir strādāts visu aizvadīto vasaru. “Jēkabs Ozoliņš man ļoti palīdzēja ar nošu rakstīšanu. Es uzrakstīju melnrakstu, iedevu viņam, un viņš, kā jau liels profesionālis, uztaisīja visu tā, lai būtu smuki un lai var ielikt grāmatā.”

Jaunizdevumā ir 61 autores dziesma, kas laika gaitā sakomponētas. “Ir skaistās dziesmas, tās ir pieaugušajiem, kristīgās dziesmas un bērnu dziesmas. Viss vienā krājumā.”

Vēl publicēti 40 pašas rakstīti dzejoļi. Tie ir par dažādām tēmām. “Protams, neizpaliek mīlestība, daba, tēvzeme, arī pārdomas par šo laikmetu, par šo laiku, kā es to izjūtu, šajā pasaulē dzīvojot,” ieskicē M. Grauduže.

Un viņas sacītais sasaucas ar grāmatas nosaukumu.

“Katram cilvēkam jau ir savs dvēseles stāsts, un šis ir mans stāsts.”

Svinīgā grāmatas atvēršana notika Liepājas Metodistu baznīcā, kur M. Grauduže arī pati kalpo, piedalījās Valdis Skujiņš, Linards Tiļugs un J. Ozoliņš. Skanēja dziesmas ar autores tekstiem, arī dzejas lasījumi.

Grāmatu izdevusi “Liepa”, eksemplāri vien 50. Autore skaidroja, ka to ir maz, jo “tas viss maksā naudiņu”. Būtu vēlējusies kādus 100, lai “varu vairāk dāvināt”, bet nebija iespēju.

Grāmata ceļos gan pie tiem, kad palīdzējuši tās tapšanā, gan arī uz bibliotēkām.

M. Grauduže ir beigusi Liepājas 10. pamatskolu, Liepājas Mūzikas vidusskolā Kordiriģentu nodaļu, kā arī studējusi Liepājas Pedagoģijas akadēmijas Mūzikas pedagoģijas un pasākumu organizatoru specialitātē.

Savulaik bijusi mākslinieciskā vadītāja Durbes kultūras namā, dziedāšanas skolotāja Vērgales pamatskolā, kluba vadītāja sanatorijā “Liepāja”.

Vadījusi bērnu vokālos ansambļus “Mazie knēvelīši” un “Ieklausies”. Viņas dzeja publicēta vairākos kristīgās dzejas kopkrājumos, kā arī izdevumos “Helikons”.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz