Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Friča un Martas ģimenes svētki

Friča un Martas ģimenes svētki
30.05.2009 07:00

Atslēgvārdi

Svinot skolas gada nobeigumu un gaidot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu 1.jūnijā šās nedēļas nogale Liepājā tiks veltīta ģimenēm un bērniem.

Liepājas Kultūras pārvalde un Valsts kultūrkapitāla fonds aicina lielus un mazus liepājniekus uz svētkiem “Lielmutis Fricis un Lielmute Marta”

Ģimeņu svētki sākās jau piektdien un ilgs vēl divas dienas, piedāvājot galvenokārt bezmaksas sarīkojumus bērniem un viņu vecākiem. Centrālais notikums būs koncerts “Starp jūru un debesīm”, kurā vairāki simti dziedošu bērnu kopā ar diriģentu Jēkabu Ozoliņu un folkgrupu “Iļģi” dziedās tautasdziesmas, bet pēc koncerta visus skatītājus iesaistīs tautiskos dančos.

Liepājnieki vēl abas dienas par vienu latu kinoteātrī “Balle” varēs noskatīties dokumentālās filmas par jauniešiem. Īpaša vieta festivālā atvēlēta lellēm, jo tieši tās ir bērnības simbols. Mazuļiem būs iespējas gan pašiem darināt lelles, gan noskatīties leļļu teātra izrādes, bet vecākiem varētu patikt “Leļļu bazārs”. Festivāla laikā iecerētas dažādas darbnīcas. Pie pazīstamā mākslinieka Jāņa Anmaņa darboties impresionisma garā varēs ikviens bērns, bet Liepājas teātrī sarīkotajās meistardarbnīcās varēs piedalīties ap 60 uzaicināto bērnu.

Aktīvām un darbīgām ģimenēm tāpat netrūks piedāvājumu. Piemēram, puikas varēs piedalīties tradicionālajā bērnu rallijā, bet kopā ar vecākiem piedalīties orientēšanās spēlē pa Liepāju. Bet literāti aicina uz publisku pasaciņu lasīšanu V. Ķuzes kafejnīcā Liepājas Latviešu biedrības namā.

Ģimeņu svētku programma

Sestdiena, 30. maijs
Pulksten 11 – orientēšanās spēle “Ceļojums pa latviešu pasaku zemi” un atrakcijas Jūrmalas parkā, “Leļļu bazārs” un gleznotāja Jāņa Anmaņa meistardarbnīca koncertestrādē “Pūt, vējiņi!”.
Pulksten 12 – meistardarbnīcas skolēniem Liepājas teātrī.
Pulksten 13.30 – kinofilma “Ledlauzis un viņa bērni” kinoteātrī “Balle”.
Pulksten 17 – folkgrupas “Iļģi” un Liepājas bērnu koru sadziedāšanās koncertestrādē “Pūt, vējiņi!”, kas pulksten 20 turpat turpināsies ar tautiskiem dančiem starp jūru un debesīm.

Svētdiena, 31. maijs
Pulksten 10 ‑ V. Ķuzes kafejnīcā rīta pasakas lasa literāti Sandra Vensko, Kārlis Vērdiņš un Ineta Stadgale.
Pulksten 11 – atrakcijas un Leļļu teātra izrāde “Anekdotes no skolas somas” Jūrmalas parkā, meistardarbnīcas “Mana sapņu lelle” Rožu laukumā.
Pulksten 12 – bērnu rallijs “Kurzeme” Jūrmalas parkā.
Pulksten 13.30 – kinofilma “Izvēle” kinoteātrī “Balle”.
Pulksten 14 – izstāde un meistardarbnīca “Nāc uz manām trepēm spēlēties!” Liepājas muzeja dārzā. Pulksten 15 turpat sāksies Leļļu teātra izrāde “Riko jautrās dēkas”.
Pulksten 17 – V. Ķuzes kafejnīcā vakara pasakas lasa literāti Sandra Vensko, Kārlis Vērdiņš un Ineta Stadgale.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz