Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Galerijā “Romas dārzs” būs skatāma Zanes Balodes personālizstāde

No svētdienas, 24. marta, galerijā “Romas dārzs” būs skatāma mākslinieces Zanes Balodes personālizstāde “III”, informē galerijas pārstāvji.

Galerijā “Romas dārzs” būs skatāma Zanes Balodes personālizstāde
Foto: Publicitātes
14.03.2024 13:15

liepajniekiem.lv

“III” ir Zanes Balodes jaunākais gleznu cikls, kas tapis pēc ilgākas klusēšanas pauzes, un reizē arī viens no intīmākajiem.

Tas ir pašizziņas ceļojums cauri dvēseles klusākajiem nostūriem, iepazīstot Dievu nevis kā ārēju esību, bet kā iekšējo būtību, kuru māksliniece pauž dabas atspoguļojumā.

Izstādes nosaukumā ir skaitlis trīs. Šis skaitlis simbolizē Svēto Trīsvienību un ietver sevī arī dzīvi, dzīvību un pieredzi. Izstādē šo trīs elementu vienība ir akcentēta triptihos.

Katrs nākamais mākslinieces gleznu cikls vienmēr bijis organisks turpinājums iepriekšējiem, kuri nekad neatkārtojas, jo vēlme eksperimentēt vienmēr kalpojusi kā dzinējspēks radīt tehniski ko jaunu un nebijušu.

Tomēr visos ciklos ir arī vienojošais faktors – nekā lieka. Gleznas atspoguļo fiziski netveramu konkrēta brīža sajūtu kopumu.

Z. Balode ir ieguvusi maģistra grādu glezniecībā Latvijas Mākslas akadēmijā un papildinājusi zināšanas Porto universitātē.

Viņai ir bijušas 18 personālizstādes, un viņa ir piedalījusies grupu izstādēs Beļģijā, Francijā, Ukrainā un Vācijā. Z. Balode ir divkārtēja Brederlo-fon Zengbušu mākslas prēmijas laureate.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz