Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Galerijā “Romas dārzs” varēs tikties ar mākslinieku Valteru Kiršteinu

Svētdien, 12. novembrī, pulksten 14 galerijā “Romas dārzs” ikviens aicināts uz izstādes noslēguma tikšanos ar Valteru Kirtšteinu – mākslinieku un izstādes “P_L_A_S_T_A_C – Zemūdeņu karš. Epizode 12” kuratoru, informē galerijas pārstāvji.

Galerijā “Romas dārzs” varēs tikties ar mākslinieku Valteru Kiršteinu
Iztādes kurators, mākslinieks Valters Kiršteins. (Foto: Publicitātes)
07.11.2023 18:14

liepajniekiem.lv

Izstādē piedalās vairāk nekā 30 mākslinieki, kas strādā dažādos žanros un materiālos un radījuši plašu darbu klāstu – trīsdimensiju objektus, gleznas, grafikas, fotogrāfijas.

Valters Kiršteins pastāstīs gan par savu plašo izstāžu kuratora pieredzi, art design attīstību Latvijā, gan arī par savu personīgo mākslinieka – dizainera ceļu, kā arī būs iespēja uzdot jautājumus.

“Zemūdeņu kara” pirmā epizode 1995. gadā aizsākās kā divu mākslinieku izstāde, turpmākajos gados pievienojās vēl citi Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina un metālmākslas nodaļu absolventi, domubiedru loks arvien paplašinājās, un tagad “Zemūdeņu karā” iesaistās arī tēlnieki, gleznotāji, keramiķi, grafiķi, fotogrāfi un citu nozaru mākslinieki.

“Zemūdeņu kara” 12. epizodē mākslinieki bija aicināti iedvesmoties no spilgtām Francijas kultūras un rūpniecības virsotnēm – Francijai un tās kultūrai bijusi un joprojām ir nozīmīga loma Latvijas radošo personību izaugsmē, tieši uz franču kultūrtelpu devās Latvijas mākslinieki-modernisti, lai mācītos, iedvesmotos un krātu pieredzi.

Par galveno iedvesmas avotu izvēlētas Žaka Tatī (Jacques Tati) filmas Mon oncle (1958) un Playtime (1967) ar tajās ietvertajiem ironiskajiem vizuālajiem kodiem.

“Zemūdeņu kara” 12. epizodes saistību ar Franciju akcentē arī vēsturisks fakts – 1926. gadā Nantes kuģu būvētavā speciāli Latvijas Kara flotei tika izgatavotas zemūdenes “Ronis” un ”Spīdola”.

Ieeja pasākumā ir bez maksas. Izstāde apskatāma līdz 12. novembrim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz