Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Galerijas ”Romas dārzs” jaunās zāles atklāj ar Jāņa Lauvas izstādi

Galerijas ”Romas dārzs” jaunās zāles atklāj ar Jāņa Lauvas izstādi
Foto: Publicitātes
27.04.2018 15:49

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

No 28. aprīļa mākslas galerijas ”Romas dārzs” jaunajās izstāžu zālēs skatāma mākslinieka Jāņa Lauvas (1906 – 1986) gleznu izstāde, portālam ziņoja Galerijas ”Romas dārzs” vadītāja Astra Dzērve. 

Izstādē eksponētas vairāk kā 40 eļļas gleznas, kas parāda mākslinieka daiļradi četrdesmit gadu ilgā laika posmā. Kolekcijā ir mākslinieka darbi sākot no 1948. gada līdz astoņdesmito gadu vidum. Liela daļa izstādē eksponēto darbu rāda J. Lauvas gleznotos zirgus. Mākslinieks zināms kā virtuozs zirgu gleznotājs, ko pats arī esot apliecinājis, sakot, ka savu glezniecību nevar iedomāties bez zirgiem Zirgus viņš attēlojis gan darba procesā līdzās cilvēkiem, gan atpūtā dažādos gadalaikos, izceļot to dabisko skaistumu un varenumu.

Viņa radošajā mantojumā ir arī interesantas figurālas kompozīcijas, kurās spilgti jūtama laikmeta garša un sajūta. Mākslinieks reālistiskā stilā attēlojis cilvēku dzīvi un darbu. J. Lauva gleznās iemūžinājis arī vēsturiski interesantus sižetus kā koku pludināšanu pie Ventas rumbas, sāls kraušanu Liepājas ostā, siltumtrases būvi Liepājā. Tāpat izstādē eksponētas J. Lauvas gleznotās dabas ainavas un marīnas.

Izstāde galerijā ”Romas dārzs” skatāma līdz 26.jūnijam. Ar šo izstādi turpinās galerijas kolekcijas izrādīšana gan liepājniekiem, gan pilsētas viesiem. Šobrīd galerijā apskatāma arī mākslinieka Valtera Uztiča gleznu izstāde, Edgara Vintera akvareļu un eļļas gleznu izstāde.

Bērniem un skolēniem izstāžu apskate ir bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz