Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Galvenais, ir piedalīties!

Galvenais, ir piedalīties!
01.02.2012 07:06

Atslēgvārdi

Bez medaļām un balvām, bet ar patiesu gandarījumu par paveikto no Valmieras, kur jau 16. reizi notika jaunrades deju konkurss, kurā izvērtēja Latvijas tautas deju horeogrāfu pēdējā gada laikā radītos jaundarbus, ir atgriezušies Tautas deju ansambļa “Rucavietis” un vidējās paaudzes deju kolektīva “Vērgalīte” dejotāji ar horeogrāfēm Sandru Blumbahu un Kristīni Jaunbrūnu.

TDA “Rucavietis” Valmierā uzstājās ar kolektīva vadītājas Sandras Blumbahas oriģināldeju “Es uzkāpu debesīs” (dejas muzikālo noformējumu radījusi Ieva Tālberga), savukārt “Vērgalīte” atrādīja žūrijai savas vadītājas Kristīnes Jaunbrūnas radīto deju “Apaļā polka” (mūzikas autors Ilmārs Pumpurs).

Mūspuses horeogrāfes ir divas no 23 deju autoriem, kas piedalījās konkursā kopumā ar 44 jaunām dejām. Lai gan Sandra pagaidām ir tikai vienas dejas autore, bet Kristīnes pūrā ir vien trīs dejas, viņas vecuma cenza dēļ tika iekļautas pieredzējušo horeogrāfu grupā un startēja kopā ar pazīstamiem Latvijas horeogrāfiem – deju svētku virsvadītājiem. “Jauno grupā drīkstēja startēt tikai līdz 30 gadu vecumam,” paskaidroja Sandra. Līdz ar to jau sākotnēji bija skaidrs, ka uz godalgām pretendēt ir nereāli, tomēr tas neesot bijis galvenais. Piedalīties pieredzējušo horeogrāfu grupā bijis prestižāk pašiem dejotājiem. Gan vērgalnieki, gan liepājnieki pirmo reizi startēja vienā konkursā ar Tautas deju ansambļiem “Līgo”, “Teiksma” un deju kopu “Bramaņi”, kas ir vieni no atzītākajiem deju kolektīviem Latvijā.

Abas mūspuses horeogrāfes, kas absolvējušas “Latvijas deju skolas” piekto izlaidumu, jau pērn savas dejas atrādīja vairākos deju koncertos, tās aprobētas arī kolektīvos, tāpēc, gatavojoties konkursam, svarīgākais bija vien nostiprināt sniegumu. “Strādājām papildus mēģinājumos, lai parādītu sevi pēc iespējas labāk,” stāsta Sandra. Un pēc uzstāšanās gan viņa, gan Kristīne ar lepnumu saka: “Jākaunās nebija!” Gan liepājnieki, gan vērgalnieki nodejojuši godam. “Atsauksmes bija pozitīvas, nekādus punktus vēl redzējusi neesmu, bet galvenais mums bija labi nodejot,” saka Sandra.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz