Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Gatavojoties remontdarbiem, uz pagaidu novietni pārvieto muzeja krātuves

Gatavojoties remontdarbiem, uz pagaidu novietni pārvieto muzeja krātuves
29.08.2011 15:18

Atslēgvārdi

Liepājas muzeja darbinieki, gatavojoties remontdarbiem muzeja ēkā Kūrmājas prospektā, jau vairāk nekā mēnesi veic apjomīgu darbu, lai iesaiņotu un uz pagaidu novietni pārvestu dažādus priekšmetus no Liepājas muzeja krātuvēm, informēja Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla.

Viņa norādīja, ka muzeja krātuvēs atrodas aptuveni 100 000 dažādu vienību, kam celtniecības putekļi var nodarīt kaitējumu.

Kā informēja D.Kārkla, remontdarbu sākums muzejā plānots 5.septembrī, līdz tam laikam jāpaveic gleznu, etnogrāfijas, arheoloģijas un citu kolekciju priekšmetu pārvietošana uz pagaidu mājvietu. Saiņošanas un pārvešanas darbos ir iesaistīti gandrīz visi muzeja darbinieki, bet smagākus priekšmetus palīdz pārvietot simtlatu stipendiāti. Lielākā daļa priekšmetu uz pagaidu mājvietu – pašvaldībai piederošu īpašumu – jau esot pārvesti. Tā atrašanās vietu direktore drošības apsvērumu dēļ neatklāja.

Saiņojot priekšmetus atklājies, ka muzeja krājumos esošais Liepājas Annas baznīcas biktsols un kancele ir ļoti sliktā stāvoklī. Muzejam ir nācies lūgt restauratora palīdzību, lai šos priekšmetus vispār būtu iespējams pārvietot. “Skaidrs, ka biktsolam un kancelei ir nepieciešama nopietna restaurācija, kas izmaksās vairākus tūkstošus latu. Atpakaļceļa nav, un muzejs darīs visu, lai atrastu finansējumu, šo darbu veikšanai,” informēja Kārkla.

Jau ziņots, ka Liepājas pašvaldībai beidzot ir izdevies atrast plānoto remontdarbu veicēju Liepājas muzeja ēkās un augustā muzeja ēku Kūrmājas prospektā uz remonta laiku plānots slēgt.

Iepirkumu konkursā par Liepājas muzeja ēku kompleksa rekonstrukciju un energoefektivitātes uzlabošanu uzvarējis Liepājas uzņēmums “Vega 1”.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz