Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ģimenes svētki – paradīze bērniem

Ģimenes svētki – paradīze bērniem
29.05.2010 17:34

Laura Drēziņa

Ģimenes svētku “Lielmutis Fricis un Lielmute Marta” raibais pasākumu virpulis sestdien griezās jau no pulkstens desmitiem.

Jūrmalas parkā darbojās dažādas meistaru darbnīcas, kino māja, leļļu, spēļu un grāmatu mainītava, uzstājās dažādi dziedoši un dejojoši kolektīvi, cirka studija un norisinājās vēl daudzas citas aizraujošas aktivitātes arī citviet pilsētā. Ne mazums pieaugušo priecīgi pavēstīja: “Ja varētu atgriezties bērnībā, gribētos paspēt uz visiem pasākumiem, piedalīties katrā radošajā darbnīcā, jo svētki šogad ir izdevušies. Kā īsta bērnu paradīze!”

Vienā no tehniskās jaunrades centra meistardarbnīcām Jūrmalas parkā sastopu piecgadīgo Edvardu un viņa vecmāmiņu Ligitu. Viņi aizrautīgi vēro lidmašīnas modelīša tapšanu. Vecmāmiņa pērn ģimenes svētkos piedalījusies kā pārdevēja un pozitīvi novērtē šī gada svētku gaisotni: “Pagājušajā gadā vairāk bija tirgošanās, bet šogad ir tik daudz interesantu nodarbju, kur bērns var radoši izpausties! Mazdēls darbnīcās sataisījis dāvanas mammai gan no salvetēm, gan izkrāsojis koka kaķi un jūtas ļoti laimīgs.” Abi svētku dalībnieki pabijuši arī leļļu, spēļu un grāmatu mainītavā. Vecmāmiņas tamborētais sunītis iemainīts pret ilgi kārotu mantu. Dažas ģimenes mainītavā ienāk pat piecas reizes, jo mantu klāsts mainās ik mirkli un ir iespēja iegūt ko interesantu. Mainītavas priekšniece Gundega Libeka stāsta, ka vislielākā piekrišana esot puzlēm. Tukšām rokām neaiziet pat tie bērniņi, kas skumji noraugās rotaļlietās, jo ir atnākuši bez iemaināmām mantām. Tā no leļļu, spēļu un grāmatu mainītavas priecīga aiziet kāda maza meitene, piespiedusi pie krūtīm jauniegūto lācīti.

Interesantu arhitektūras objektu, kas atgādina labirintu veido “Skolnieks. Pētnieks. Pilsētnieks.” meistardarbnīcas vadītāji un ģimenes. Te katrs no videi draudzīgiem materiāliem papildina iesākto celtni, vadoties pēc sajūtām. Arī Elza no kartona veido cauruli un pastāsta, ka uz pasākumu atnākusi viena, jo vecāki strādā: “Žēl, ka vecāki netika, bet man liekas, ka ir ļoti interesanti arī bez viņiem, ir tik daudz ko darīt!”

Kamēr bērni bauda izdarības, izsalkušie svētku dalībnieki pulcējas iepretīm stadionam “Daugava”,vietā, kura nodēvēta par “Ēdamgaldu”. Te var ne tikai vērot kā senlatviešu stilā gatavo ēdienu, bet arī uz krāsniņas, kas kurināma ar malku un tās virsma kalpo kā pannas virsma, ceptās pankūkas likt uz kārā zoba par pavisam demokrātisku cenu – 5 santīmiem gabalā, un gards ievārījums bonusā!

Pie stadiona “Daugava” žoga darbojas grafitti mākslas cienītāji. “Šī ir iespēja izpausties pēc sirds patikas! Protams, apzīmēt sienas neatļautās vietās ir kā saldais aizliegtais auglis, bet es to neatzīstu,” stāsta Liepājas grafitti sesijas organizators Aleksejs.

Tieši pretī koncertestrādei “Pūt, vējiņiem!” no zemes gluži kā sēnes saaugušas kartona mājiņas, kuras, bērnu rokām izkrāsotas un apzīmētas, kļuvušas unikālas. Vienu no tām apzīmē Diāna ar savu tēti Raimondu. “Es uzzīmēju vienu puķi un uzrakstīju savu vārdu, bet tētis otru puķi un debestiņas. Man ļoti patīk pasākums, te ir tik forši!” stāsta Diāna. Raimonds fotografē meitu un piebilst, ka svētki ir tik jauki, ka gribētos tādus biežāk, it sevišķi vasaras sezonā. Fotogrāfijas ar pasākumā piedzīvoto virtuāli aizceļos arī pie Diānas mammas, kura šobrīd strādā ārzemēs un nevar būt kopā ar ģimeni svētkos un baudīt kopā būšanas prieku. 

Raibais svētku virpulis turpinās griezties visu vakaru un arī svētdien, kad ģimenēm būs iespēja apmeklēt teātri, vērot bērnu ralliju, piedalīties meistaru darbnīcās, vērot Skolēnu deju svētku ieskaņas koncertu un daudzus citus pasākumus.

Svētku saimnieki Lielmutes tika pie krāsainiem tērpiem, bet bērni – gandarīti par paveikto.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz