Ceturtdiena, 18. aprīlis Laura, Jadviga
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ģirts Lukevics atgriežas uz teātra skatuves

Ģirts Lukevics atgriežas uz teātra skatuves
31.03.2012 07:03

Atslēgvārdi

“Tas ir tiesa,” apstiprina Ģirts Lukevics, atbildot, vai tiešām pēc daudzu gadu pārtraukuma atkal būs redzams uz Liepājas teātra skatuves. Režisors Valdis Lūriņš ir sācis darbu pie muzikāla iestudējuma “Trīs draugi”, kur aktierim iedalīta epizodiska loma – viņš atveidos veikalnieku Blūmentālu.

“Gribu atgriezties teātrī nopietni, gribu būt tur,” apņēmīgi teic Ģ. Lukevics. “Aktiera profesija ir mana profesija,” viņš pēc mirkļa piebilst, atzīstot, ka, tāpat kā sportisti, kas ilgāku laiku nav cītīgi trenējušies, arī viņš ir pazaudējis formu. Bet tagad darot visu, lai to atgūtu. Taču neslēpj, ka izjūt bailes, stresu, jo kā nekā vairāk nekā septiņus gadus nav spēlējis teātri. “Biju jau atradis no teātra, no tur valdošās atmosfēras, no aktieru jociņiem,” liepājnieks pamato izjūtu iemeslu.

Ģ. Lukevics stāsta, ka viņam ar Liepājas teātra direktoru Herbertu Laukšteinu esot labas attiecības, jo bijis viņa audzēknis, kad studējis Liepājas teātra 5. studijā. Lai gan psiholoģiski nebijis viegli spert šādu soli, pirms diviem gadiem devies pie H. Laukšteina un izteicis vēlmi atkal darboties Liepājas teātrī. Direktors toreiz atbildējis, ka Ģ. Lukevicam jātiekot galā ar savām iekšējām problēmām, un, kad tas būšot izdarīts, sarunu varēšot turpināt. Šā gada 2. janvārī tai bijis turpinājums. H. Laukšteins neko neesot solījis, bet piedāvājis epizodisku lomu izrādē “Trīs draugi”. “Es ļoti priecājos!” par to, ka ir laimīgs par viņam doto otro iespēju, var just arī Ģ. Lukevica balsī. 

Bet ko tad viņš ir sadarījis visu šo septiņu gadu laikā un kur bijis? “Biju visur kur,” viņš apgalvo. Tikai pēc neatlaidīgas tincināšanas uzzinu, ka pabijis arī ārzemēs – Īrijā, kur kādā viesnīcā strādājis par nakts portjē. Mēģinājis tikt Daugavpils un Rīgas teātros, bet, tā kā tobrīd vēl nebijis atbrīvojies no, kā viņš saka, tarakāniem jeb ar alkoholu saistītām problēmām, nekas no atgriešanās uz skatuves nesanācis. “Nē, tagad vairs nedzeru! Jau otro gadu neesmu lietojis alkoholu,” viņš apgalvo, papildinādams, ka no šīs sērgas vaļā ticis pats saviem spēkiem.

 “Toreiz neizdarīju īstās izvēles. Tagad esmu bišķiņ citādāks, viss mainās,” klusi nosaka aktieris. “Es vēlos atvainoties cilvēkiem, ar kuriem esmu sabojājis attiecības. Brīžam bija tā, ka es neizskaidroju, kas ar mani notiek, un, šķiet, pat apzināti bojāju attiecības. Cilvēkiem varēja likties, ka viņus ignorēju, esmu aizmirsis. Šo septiņu gadu laikā es vēlējos noslēpties, klusi pazust, nekomunicēt ne ar vienu. Biju uz sevi vērsts, nevis uz sabiedrību,” atklāts ir aktieris. “Tāpēc paldies gribu teikt dažiem cilvēkiem, arī mammītei, bez kuru palīdzības nebūtu ticis galā.”

Inita Gūtmane,
“Kurzemes Vārds”

Egona Zīverta

Bija jāpaiet daudziem gadiem, lai Ģirts Lukevics uzdrīkstētos atkal vērt vaļā Liepājas teātra durvis.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz