Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Gleznotājas Lindas Stepītes darbi uzrunā ar krāsu

Gleznotājas Lindas Stepītes darbi uzrunā ar krāsu
Foto: Egons Zīverts
02.10.2019 07:02

"Kurzemes Vārds"

Klusums, vienkāršība, pilsēta, mala, pietuvoties robežai. Gleznotājas Lindas Stepītes darbu nosaukumi nenorāda uz konkrētām vietām, priekšmetiem vai emocijām. Viņas personālizstādē “Redzējumi”, kas atvērta Liepājas muzejā, skatītājs nonāk telpā starp realitāti un iztēli.

“Lai arī Lindas Stepītes māksla šeit nav tik labi pazīstama, mēs viņu vienmēr esam uzskatījuši par liepājnieci un sekojuši līdzi izstāžu darbībai,” uzsvēra muzeja direktore Dace Kārkla. Māksliniece izstādē Liepājas muzejā parāda savus jaunākos darbus, kur lielākā daļa nav iepriekš eksponēta un savu pirmizrādi piedzīvo Liepājā. Tie uzrunā skatītāju ar krāsu, darbi attīsta iztēli un liek cilvēkam domāt.

L. Stepīte no sirds priecājoties būt Liepājā, vēl jo vairāk – ar saviem darbiem. “Liepāja ir mana dzimtā pilsēta, vienmēr esmu sevi uzskatījusi par liepājnieci, kaut arī daudzus gadus dzīvoju Rīgā. Gandrīz visi darbi ir tapuši šogad. Tas viss ir jauns arī man, jo esmu mēģinājusi iet tālāk, spert soli uz priekšu un atteikties no realitātes, iet no materiālā uz nemateriālo, no redzamā uz sajūtamo,” atklāja gleznotāja.

L. Stepīte studējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļā. Viņa māca gleznošanu un zīmēšanu Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā, piedalās mākslinieku grupu izstādēs un rīko personālizstādes.

Izstāde “Redzējumi” Liepājas muzejā būs apskatāma līdz 3.novembrim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz